···Okunma: 17 Mart 2021 09:44 Harper Lee- Bülbülü Öldürmek
İncelemem
Kaç kez izlediğimi unuttum 'Yeşil Yol' adlı bir film var, bence dünyanın en iyi filmlerinden biridir. Bu kitap ilham olmuştur o filme.
Ön yargıları yıkmamız gerek, bunu çok iyi anlatan muhteşem bir kitap. Biraz uzun sürdü bitirmem ama bu tarz eserleri elimde günlerce gezdirmek hoşuma gidiyor. Bitirip bir başka kitaba geçmek istemiyorum, o yüzden fazla zaman geçirmeye gayret ediyorum.
Her güzel şeyin bir sonu vardır ve bu güzel kitap da maalesef bitti. Yine ve yine okumanızı tavsiye ederim dediğim bir eser.
ALINTILAR
... birinin kötü bildiği bir sözü söylemesi benim için hakaret sayılmaz. Yalnızca o kişinin ne denli zavallı olduğunu gösterir...
«Aman Dill, eninde sonunda alt tarafı bir Zenci o.»
«Benim için farketmez. Doğru değil. Onlara böyle davranmak doğru olamaz. Kimsenin öyle konuşmaya hakkı yok. Benim midemi bulandırdı.»
Bildiğin herşeyi göstermen gerekmez. Kibarlık değildir. Kaldı ki insanlar kendilerinden daha bilgili biriyle bulunmaktan hoşlanmazlar. Bu sinirlendirir onları. Doğru konuşarak onları düzeltemezsin. Öğrenmek istemiyorlarsa yapabileceğin tek şey çeneni tutup kendi dilini konuşmaktır.
Sayfa sayısı ;360
Puanım ;10/10
#epsilon #bülbülüöldürmek #yeşilyol #okudumbitti #okudumbitti #okuryorum #önyargı #ırkçılık #notoracism #kitaplik #booklover #books #sahaf #kitapönerisi #kitapönerisi #nook #bookstagram #instagood #instagram #gtyapılırpp #kitaplıktasarımı #z #x