Puan vermedi·261 syf.····Okunma: 18 Mart 2021 17:00 Merakla başladığım bu kitap, savaş sırasında korunmak için başka bir yere götürülmek üzere olan çocukların ıssız bir adaya düşüp kendi içlerinde ortama, birbirlerine ve yetişkinlerin olmadığı bu yeni dünyaya uyum sağlama sürecini anlatıyor. Yazar çok farklı kişiliklere yer vermiş kitabında, tek yönlü karakterlerin yanı sıra içinde iyilik de kötülük de yatan ancak bu ikisinden birinin daha baskın olduğu kişiler de bulunuyor. Ödül alması da beklentimin yükselmesine sebep olan kitap gerçekten de sonunda vaaaay be dibine kadar hak etmiş dedirtiyor. Özellikle Simon'un güzel kalbi beni çok fazla etkiledi içindeki iyilik sayesinde diğerinden farklı olan gerçekleri gören Simon arkadaşları tarafından 'kafadan çatlak' olarak bilinse de bu durum Sineklerin Tanrısı'nın gözünden kaçmıyor. Tabii bir de başlarda azıcık sevip sonradan nefret ettiğim Jack var. Jack sürekli grubun başkanı, iktidar olmak isteyen gücünün hepsini kötülük ve kendi çıkarları için kullanan bir zorba. Her ne kadar Ralph ve Domuzcuk ona karşı gelmeye, direnmeye çalışsa da işler çığırından çıkar ve olanlar olur. Kesinlikle okunması gereken bir eser bana göre. Bazıları abarttığımı düşünenilir fakat ağladığım ikinci kitaptı bu, iyi okumalar 1000K ailesi.