Puan vermedi·136 syf.····Okunma: 21 Mart 2021 02:26 Bir kimse siyaset konuşmayı sevmese, siyaset yapmayı sevmese bile temel kavramlar ve politika üzerine bilgi sahibi olmalıdır. Siyaset ne kadar karmaşık bir yapı olsa da, her kimsenin içinde yaşadığı ulusun yönetim şeklini, biçimi... öğrenmesi bilmesi gerekir. Bu konularda bir yurttaş olarak bilgi sahibi olmak en temel görevimizdir. J.J.Rousseau bu eserinde politikanın temel kavramlarını oldukça açıklayıcı bir şekilde işlemiş, bir devlet için gerekli olan ve kullanılmış yönetim biçimleri üzerine görüşlerini açıklayıcı bir şekilde örneklerle dile getirmiştir. Sağlıklı bir devlet nasıl olmalıdır? Hangi yönetim şekilleri devletlerin sürekliliğini artırır? Halkın refahı için nasıl bir yönetim uygulanmalıdır? Gibi çeşitli sorulara cevap aranacak kılavuz niteliğinde bir kitaptır. Toplum sözleşmesine göre öyle bir toplum olmalı ki "Her insan hem herkesle birleştiği halde yine kendi buyruğunda kalsın, hem de eskisi kadar özgür olsun." Halka aykırı olmadan her yurttaş yaşadığı toplumda kendi özgürlüğünü kurabilmelidir. Bunun içinde halkın bilinçlenmesi ve düşüncelerinin çeşitlenmesi gerekir.