2021 28. kitabı
Okunma: 17 Mart 2021 23:55
Nietzsche Ağladığında, psikanalizin doğuşunun başlangıcında Viyana'da geçen bir düşünce romanı. Lou Andreas Salome, hissettiği bir vicdan azabının etkisiyle Dr Breuer'e gelir ve ümitsizlik hastalığına yakalanan Nietzsche'yi tedavi etmesini ister. Nietzsche'nin intihar edeceğinden korkan Salome'ye göre Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikededir. O dönemde henüz kimsenin tanımadığı Nietzsche, yalnızlığı seçmiş, ihaneti tatmış, acılarını kabullenmiş bir filozoftur. Psikanalizin kurucularından Dr Breuer ise, efsanevi bir doktor, bir dehadır. Bu iki zeki ama kendi dünyalarında sıkışmış adamın şifayı birbirlerinde bulduğu harika bir okuma serüveni bu kitap. Kim hasta kim doktor, kim kimi tedavi edecek? Irvin D. Yalom gerçekle kurguyu inanılmaz başarılı şekilde harmanlamış. Kitap tam bir felsefi-psikolojik şölen sunuyor. Nietzsche, Breuer, Freud... Okuduğum her sayfasından ayrı keyif aldığım, yoğun ve bir o kadar da sürükleyici bir kitaptı Nietzsche Ağladığında. Kitabı kfenomeni ile okuduk ve böyle bir eserde yanyana olmak büyük keyifti. Ayrıntı Yayınları dizgi, yazı karakteri seçimi ve çeviride muazzamdı, zaten senelerdir kalitesini hiç bozmayan yayınevlerinden olduğunu düşünüyorum. Nietzsche Ağladığında'yı herkese tavsiye ediyorum, her kütüphanede olmalı
Felsefe-Düşünce
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,9bin okunma