2021 14. kitabı
Okunma: 22 Mart 2021 21:22
Tek oturuşta, 2,5 saatlik bir okumayla bitirdim kitabı. Öncelikle türünün gerilim olduğunu biliyordum, ismini gördüğümden beri konusunun ne olacağını da tahmin edebiliyordum ancak içindeki “asıl olayı” kitabın ortalarına, hatta biraz ilerisine kadar tahmin edemedim. İncelemelerde gördüğüm kadarıyla bazı okurlar sonuna kadar tahmin edememiş ama aslında kitabın birçok yerinde ipucu var, okurken hep içten içe şüphelenmiş ve kitabın sonunu aşağı yukarı tahmin etmiştim. Eğer edememiş olsaydım eminim sonu benim için daha heyecanlı, kitap benim için daha etkili olurdu. Ancak bu benim okuduğum ilk gerilim romanıydı, kendimi nedense daha fazlasına hazırlamıştım, o nedenle etkisi beklediğimden az kaldı. ( spoiler alert ) Kitabın ikinci sayfasındaki “Çok cin içen güzel bir kızla tanıştığımı söyledim.” kısmına kadar ağzından okuduğumuz karakteri erkek sanıyordum. O konuşmayı okuduğumda geri dönüp bir baktım, sahiden erkek değil miymiş diye. Kelimelerin cinsiyeti olmasa da anlatım şekli bana bunu çağrıştırmıştı, belki yazarın cinsiyeti ister istemez etkilemiştir yazımı ya da yazar bize daha en başından bir ipucu vermek istemiştir.
Her Şeyi Bitirmeyi DüşünüyorumIain Reid · Hep Kitap · 20161,449 okunma