2021 13. kitabı
yazarın eserlerinden ilk olarak "Fareler ve İnsanlar"ı okumuştum. yazı dilini, kurgusunu çok beğenmiştim. konusu da bir o kadar harikaydı. daha sonra "Gazap Üzümleri"ni okumak isterken araya bu güzellik girdi. çokta iyi harika oldu. yazar yine inci gibi dizmiş cümlelerini. olabildiğince sade, bir o kadar da doygun bir şekilde işlemiş konuyu. okurken aklınız karışmıyor. kafanız dağılmıyor. konudan sapmıyor aksine kitabın içine, sahil kasabasına yolculuk yapıyorsunuz. ele aldığı konu, ihtiras. insanın tatmin olamama hissi. güvensizlik. hep daha fazlasını isterken elinde var olan güzelliklerin kaybolup gitmesi. herhangi birimizin başından geçebilecek, belki de hayatımızım bir köşesinde yaşanmış olay. sahil kasabasında yaşayan fakir bir ailenin büyükçe bir inci bulmasıyla başlayan serüven olanca heyecanı ve bir o kadar da sürükleyici öyküsüyle okuyucuyu tatmin ediyor. konusu itibariyle kesinlikle okunması gerek diyorum. kolay okunur olduğunu dile getirmek isterim. eh tabiiki Tomris Uyar çevirisi olması da cabası. okurken çevirmenin tüy gibi dokunuşlarını hissediyorsunuz. küçük büyük herkesin zevkle okuyacağı bu güzel kitabı şevkle tavsiye ediyorum. ** hasılı kelam; elinde var olanın kıymetini bilmediği müddetçe mutluluk insana uzak. hırsın sonu hep hazan mevsimi. insan, içinde bulunduğu anı iyi değerlendirmeli. gerçek inci gözlerinde. bunu hep hatırla sevgili kitap kurdu. daima sevgiyle kal.
İnciJohn Steinbeck · Somut Yayın Dağıtım · 201149,8bin okunma
1 +1'leme