Yazılarımda bana yardımcı olacak☺️ ✏️Değerli yorumlarınızı bekliyorum... İlişkide sizce sevgi mi, saygı mı? Önceliklidir. Bana göre ilişkide saygı daha önceliklidir. Karşınızdaki arkadaşınız, sevgiliniz hayatı paylaştığınız eşiniz olabilir. Özellikle bir süre sonra saygının aşınmasına sebep olan bazı etkenler(küçük düşürme, değer vermeme v.b) diğer tarafın kendisine değer verilmediği hissini oluşturuyor. Sonuç karşılıklı sevginin azalması sonucu bir takım anlaşmazlıklar ve mutsuz bir son. Peki sizce sevgi mi, saygı mı? ☺️Yoruma yazmak istemeyenler mesaj olarak yazabilir... @Mediha752 Furkan Özer Elvan booksloop Emir koçtürk Sema @iremderlerbana Gamze @mteacher @Elfsavrn Gunel Aliyeva @Ankaask
Ben öğrencilerime şöyle derim hep ; ( her ne kadar hepsini çok sevsem de ☺️) “birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama birbirimize saygı duymak zorundayız.“ Saygı sevme zorunluluğu doğurmaz ama sevgiyi besler. Saygı duyduğumuz birisini zamanla sevebiliriz de. Fakat saygı yoksa o sevgi de git gide azalır. Hiç kimse kendisine saygı duymayan birini sevemez. Sevgi özeldir, değerlidir. Saygı ise daha geneldir.
Mehmet...
Hocam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Değer kattınız
Saygı önemlidir. Saygı bir süre sonra sevgiyi de getiriyor. Sevgi ise ne kadar fazla olursa olsun saygısızlık karşısında yok olup gidiyor.
Mehmet...
Düşüncelerimiz aynı hocam saygı sevgiyide besliyor büyütüyor Elvan
Sahsi kanaatim ikiside ilişkinin gözleridir ve herseydir. Ask kalptir çarpar ,çarptırır ama gözler görmelidir gönlün katlanması için. Zamanla birisinden biri kaybedildiğinde körlük başlar ve can acıtır. Diğer göz bir süre idare eder tabi ama oda uzun dayanamaz zayıflar,görüş açısı daralır ve körleşir. Karanlıkta yön bulma işi ayaklara(emek) kalmıştır artık. Taşır tabi gözleri ve kalbi, direnir. Akıla(sabır) güveniyordur çünkü. Bilmediğiyse akıl gözlerden sonra şarteli coktan kapatmıştır.En sonunda ayaklarda tökezlemeye başlar zira çok yorulmustur, acıyordur sonunda oda pes eder ve ilişki düşer.😔😔😔
Mehmet...
Hocam farklı bir yaklaşım harika olmuş @Ankaask
#110291215 genius 'in gönderisi ve yorumlar :)
Teşekkür ederim...
Elbette saygı daha önceliklidir . Saygı olmadan sevgi insanı çok farklı yerlere götürebilir.Çünkü herkesin sevgi anlayışı farklı olabiliyor.İşte tamda burada Doğan Cüceloğlu'nun şu sözü aklıma gelir."Saygı olmadan sevgi dengesini kaybeder."
Mehmet...
Harika bir yorum değer kattığınız için teşekkür ederim
Doğan Cüceloğlunun bir sözü var; "Saygı sevginin vazgeçilmez ön koşuludur. Ama tek başına saygı sevgiyi oluşturmaya yeterli değildir. " Eğer sevgi bir çiçekse, saygı onu koruyan bir saksıdır. Sevgi layık olana verilirken, saygı her zaman olması gereken bir unsurdur. Ve saygı her zaman oldukça aradaki sevgi kendiliğinden oluşur gider diye düşünüyorum. Saygılı olmayı insan kendine düstur edinmeli ki sevgiyi kazanabilmeli. Kısacası olmazsa olmayan bir obje saygı.
Mehmet...
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim