Mizantrop ile münzevi..
Mizantropi'yi münzevilikle karıştırmayınız. Münzevi toplumla barışıktır, yalnız değildir aslında, siz yalnızlığındaki kalabalığı göremezsiniz sadece.. Kendisine yakındır o; 'kalabalığına' şarkılar söyler, hikayeler anlatır, şiir yazar.. Rahat bırakılmak ister en fazla.. Başka bir münzeviyle dostluğu göklerden izlenebilir... Bir mizantrop öyle değildir, toplumdan kaçışı nefrettendir onun, yalnızca insanlara değil, yek diğerine de gıcık olur.. İçindeki 'ben'i saymazsak tek kişidir, ıssızdır o.. Bakmayın sessiz göründüğüne; kin besler, tuzak kurar, fırsat kollar... Onunla anlaşamazsınız, Olmaz.
İnsan ve Duygular
··1 alıntı·
The Misanthrope bunu beğendi :) ben her insanın içinde biraz da olsa misanthropic eğilimlerin olduğuna inanıyorum. Zaman zaman ya da bazı olaylara bağlı olarak kendini gösteriyor. Bana kalırsa yaşadığımız çağda insanların birbirlerine tahammül edememesi, birbirlerini acımasızca yargılaması; insandan kaçışı huzuru hayvanlarda yahut doğada arayışı da bunu gösteriyor. Biraz daha iyi anlamak için Moliere'nin beş perdelik hiciv komedisi Le Misanthrope 'u okumak lazım diyorum hep. Alceste'nin yaşadığı çatışma hali bize tanıdık geliyor. İçinde yaşadığı sahte, iki yüzlü bir toplum yerine sessiz ve basit bir hayatı tercih ediyor. Güzel bir alıntı bırakıp kaçayım. :) #65709220
merih
Tabi ki her insanın içinde -saf ilkel benlikle alâkalı olarak- bir misanthropic eğilim vardır, doğrudur 👍 Merih'in kastı burada iki durumun ayırdı idi; 'Alcatrevari' çatışmalarıyla toplumla içiçe yaşayanla yaşamayanın ayırdı: Birinde o çatışmanın bir tarafı oluyorsun, diğerinde bağışlayıcısı. Her zaman dürüst davranan doğaya dair vurgunuzla münzeviliğe daha yakın bir tanım yaptığını düşünüyorum ama... ☺️
merih
"Aşka, hırsa, topluma sırt çevirenlerden kendinizi sakınınız. Vazgeçmiş olmanın intikamını alacaklardır." Emil Michel CioranEmil Michel Cioran Ben demiyorum, o diyor..
En mavi göz kitabında işlemişti mizantrop olayını sarsiciydi😔 bilgilendirme enfes😍 mutlu pazarlar🤗
merih
Mutlu pazarlar☺️ çok teşekkür ederim🤗 bahsettiğiniz bölümün☝️ bağlantısı var mı?🙏
Bu yorum görüntülenemiyor
Muhteşem... Ç/alabilir miyim? :)
Tabi ki, sizindir 🤝