Televizyon olmadığı için pencereden bulut seyretmeye başladım. Oradaki yayın çok iyi, haberleri daha güvenilir.
Christopher McCandless
#İntoTheWild
#137954376#93689403
Veda..
*Derler ki, ormanda bir çam yaprağı yere düşse kartal görür, kurt işitir, ayı kokusunu alır...
Doğaya dair bu farkındalık kapsadığı tüm felsefesiyle daima önceliğim olmuştur.
Yabanda mesafeler katetmek hayatın zorlukları ile başa çıkmak kavramı üzerine iyi bir metafor aslına bakarsanız..
"Dağlar beni çağırıyor ve ben gitmeliyim." demişti büyük usta John Muir. O bunu bir kamp, eğlence, kafa dinlemek ya da yazmak için değil, parçası olduğu döngüyü tamamlamak için dedi.
(Bu, meraktan çok aidiyetle ilgili..)
Doğanın da bir ruhu var ve ona saygı duyduğunuzda yol göstericiniz de yol arkadaşınız da olabilir.
🦨🐾🌲
Bir süre yokum.
Hoşça kalın, okur kalın 📚🙋🏻♂️
(...) hayal gücü bir egemenlik alanı tanımlamaz: Hayal ettiği nesneden kendini ayırması mümkün değildir; doğal algı, egemenliğin olmadığı bir duygulanım biçimidir.
Tohumun yapabildiği işlemler, onu bir bilgi biçimiyle, edimlerine yönelik bir programla, bilinç tarzında var olmayan ama yaptığı her şeyi hatasız tamamlamasını sağlayan bir örüntü ile donatılmış olarak varsaydığımızda ancak açıklanabilir hale gelir. İnsanda veya hayvanda bilgi arızi ve geçidi bir olguyken, tohumda (ki aynısı genetik kod için de söylenebilir) bilgi, özle, yaşamla, gücün ve eylemin kendisiyle çakışır. Genler maddenin beyni, zihnidir. Bir tohum tanesi bir beyin gibi değerlendirilebiliyorsa, bunun sebebi, beynin bir tohum biçimi olmasıdır. Benzetmelerle ilerleyen bu spekülasyonların yararı, beynin anatomik olmayan bir tanımına ulaşma imkânında yatar: Beyin bir insan organı değildir, yalnızca bir organ da değildir; bilgiyi elinde tutan maddenin bir özelliğidir. Temelde, bilgi ve düşünce kavramlarının anlamını Aristotelesçiliktekine karşıt bir doğrultuda genişletmek niyetindeyiz burada: Zihni ayrı bir organ yapmak değil, tersine onu maddeyle çakıştırmak.