2021 10. kitabı
#siddharta #kitapyorumu Herkese merhabalar bugün Siddharta kitabı ile karşınızdayım. Kitabın baş karakteri Siddharta belli bir düzen içinde doğuyor sonra kendini meditasyona adıyor ama ruhsal olarak tatmin olmuyor daha sonra ben ne yapıyorum ne için yapıyorum diye sorgulamaya başlıyor, kendi benliğini aramaya başlıyor. Siddhartha bazen bir şeyin arayışında olan biri ,bazen ünün paranın peşinde olan,bazen ise ne aradığını bilmeyen oradan oraya savrulan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden kitapta tek bir karakter var diyemeyiz Siddharta'ýı hep farklı kişiliklere bürünmüş biri olarak görüyoruz. En sonunda ise aramayı bıraktığında kendini bulmaktan vazgeçtiğinde aslında bir şeyleri bulduğunu fark ediyor. Kitabımız okunamayacak gibi ağdalı bir anlatımda değil ancak böyle hızlı hızlı okuyup geçilemeyecek kadar düşünceli bir anlatımı var. Kitabı bitirdikten sonra araştırma yapma gereği duyuyorsunuz kitapta genel olarak altını çizdiğim çok fazla cümle var. Birazdan paylaşacağım. İnstagram hesabıma beklerim. @ilknurun.kitapligi Siddhartha
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202447,1bin okunma