·304 syf.····Okunma: 28 Mart 2021 13:30 Kirpinin Zerafeti çok naif, çok güzel bir eserdi. Ne zamandırlı bu kadar güzel bir kitap okumadım. Hikâyeyi anlatırken satır aralarında vermiş olduğu felsefî düşünceler, anlamlar, hayat ile ilgili yorumlar... Yazılan cümleler o kadar hoşuma gitti ki herkes okumalı bence büyüğü, küçüğü.
Hikâyemiz ise Paris'in merkezinde, zenginlerin yaşadığı bir apartmanda geçmektedir. Kahramanlarımız ise biri elli dört yaşında devamlı kitap okuyan, çok bilgili ama içine kapalı bir kapıcı kadın. Diğeri ise on iki yaşında çok zeki, farkındalığı çok yüksek ve on üç yaşında intihar etmeyi düşünen küçük bir kız çocuğu. Kitabın başlarında bu iki kahramanın ayrı ayrı yaşamlarını, hayata bakış açısını, düşüncelerini öğreniyoruz. Sonra apartmana zengin Japon beyefensidisi Mösyö Ozu taşınır. Böylelikle üçlü çok güzel bir arkadaşlık kurulur. Böylelikle bizde çok güzel diyaloglar okumuş oluyoruz.
Bu dostluğu, arkadaşlığı, samimiyeti okuyucu da hissediyor diyebilirim ve keşke bende o masada olsam diye geçirmedim değil.
Kitabın sadeliği, göze çarmayan güzelliklerin yüceltilmesi, statünün çok önem verildiği bir apartmanda statünün yok edildiği dostluklar ve büyük küçük demeden birbirlerine değer vererek, saygı duyarak kurulan diyaloglar...
Kısacası okuyun okutun efenim ben çok beğendim.
Kitapla kalın...