2021 21. kitabı
Okunma: 28 Mart 2021 12:23
Kitap bir devam kitabı ama ilk kitaptaki heyecan kesinlikle yok olmuş ve yerine bolca politika girmiş.Yarısı ve belki daha fazlası devlet adamlarının diyalogları ve karşılaştıkları olağanüstü duruma çözüm getirme arayışlarından oluşuyor. Bu da esas olayların başlangıcını epeyce erteliyor. Ama esas olaylar bir kere başladı mı artık kitabı elinizden bırakamıyorsunuz demek iddialı olsa da olayların akışına kendinizi kaptırıyorsunuz. Ilk kitabı ( körlük salgınından bahsettiği) o kadar etkileyiciydi ki kör olmaktan korkarak okudum ama burda bu tarz bir etkileyicilikten ziyade çarpıcılık var. Karakterler ölümlerini birden yaşıyorlar tıpkı gerçek hayattaki gibi. Esere ne bir "ölmeden önce son sözler" dramı katma derdi var yazarın ne de karakterlere ölümlerinin yaklaştığını hissettirerek yarım kalan işlerini tamamlama fırsatı verme. Her şey gerçek hayattakinin yansıması gibi ve bu çok çarpıcı bir dille anlatılmış. Uzun lafın kısası ilk yarıya kadar sıkıcı olabilse de ikinci yarısı için okumaya değer
Kitap
GörmekJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 202222,9bin okunma