2021 42. kitabı
Karadeniz kıyısına bakan Çatalca’nın sabaha bir cinayet haberi ile uyanması ile hikayemiz başlıyor. Polisiye bir hikaye ile kitaba merhaba diyoruz. Çatalca’nın Yalıköy isminde ki köyünde yaşanan bu cinayet olayını araştırmak ve haberleştirmek için Arzu Kahraman adında bir gazeteci burayı ziyaret ediyor. Kapısını ilk çaldığı kişi ise bizim başkahramanımız Ahmet Arslan isminde bir emekli mühendis. Ahmet Arslan; elini eteğini her şeyden çekmiş, kitapları ile sıra dışı bir şekilde bu köyde yaşayan bir kişidir. Genç, güzel ve meraklı gazetecimiz Arzu Kahraman, kendi halinde yaşayan Ahmet Arslan’ı konuşmaya ikna eder. Köy ve cinayet ile alakalı görüşmeler sayfalar ilerledikçe Ahmet Bey’in geçmişini konu almaya başlar. Ahmet Arslan genç yaşta ailesini bir trafik kazasında kaybetmiştir. Kaza sonrası kardeşi Mehmet ile beraber dedesinde kalmışlardır. Mehmet Arslan da Ahmet Bey gibi bir inşaat mühendisidir. Arzu Kahraman ile Ahmet Arslan’ın arasında adına aşk diyemeyeceğiniz bir ilişki meydana gelir. Her akşam kendisinden ve kardeşinden bir hikaye ile Arzu’nun karşısına çıkar. Cinayet ile beraber Ahmet Bey’in şok edici gerçekleri de ortaya çıkacaktır.
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,6bin okunma