2021 7. kitabı
Okunma: 30 Mart 2021 08:52
‘Oysa başkasını sevmek akıllıca bir şey olmadığına göre, bunu akıl bulmuş olamaz. ‘ Kitabın sonlarında geçen bu alıntıyı incelemenin başına iliştirmek istedim. Şöyle ki; kitap boyunca birçok akıl işi olmayan şeye tanıklık ediyorsunuz. Tolstoy kişileri, ruh tahlillerini, neler hissettiklerini o kadar güzel bir şekilde okuyucuya veriyor ki adeta her bir karakteri siz de hissediyor, siz de yaşıyorsunuz. En azından bende durum buydu. Kitap malumunuz oldukça uzun:) ben ilk yarıyı çok hızlı okusam da ikinci yarıyı oldukça yavaş okudum. Kitaba ara verirseniz devam etmek zor oluyor. O nedenle tavsiyem bir solukta okunması. Kitap bittiğinde aaa bitti mi oldum. Daha farklı bir son bekliyordum. Sanki Tolstoy’u bıraksak 1000 sayfa daha yazarmış gibi bir havası var..:) O yüzden ben bittiğine inanamadım. Ve her ne kadar kitabın adı Anna Karenina olsa da Anna’dan herkes kadar bahsetmiş. Demem o ki Anna karakterinin etrafında dönen bir kitap asla değil. Son olarak, yine de herkesin okuması gereken bir başyapıt. Tavsiye edilir :))
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,5bin okunma