2021 18. kitabı
Serkan Türk'ün "Ausgang"ını okudum. Epeydir de radarımdaydı. Hakkında güzel şeyler duymuştum. İzlenimlerim şu yönde: Zamana direnme, hep hatırlanma ve çıkış yolu bulma, romanın etrafını kazdığı mayınlı alanlar. Elbette unutuluştan kurtulma ve ausgang için umut Onnik Efendi'nin "günlük"ü. Romanın yarısı "ikinci kişi" tarafından anlatılıyor. Bir yere ait olamayan karakterin hikayesini "sen" diliyle duyuyoruz. Onnik Efendi ise "günlük"ten hareketle kendi hikayesini kendisi anlatıyor. Sıradan hayatlarımız içinde aslında anlatılmaya değmeyecek nice şeyleri yazıyoruz günlüklere. Serkan Türk bu sıradanlığın içinden oldukça akıcı, metnin okuyucuyu seve seve içine buyur ettiği bir roman çıkarmış. Bir yere ait olamayan ve günlük üzerinden Onnik Efendi ile bir rabıta kurmaya çalışan karakterin "arkeolog" olması da yerinde tercihler. Roman bitince çok eskilerde kalmış, neredeyse unutulmaya yüz tutmuş ama hissettirdiği duygularla hala belleğin derinlerinde kalmış bulanık bir görüntüye bakmış gibi oldum. Ausgang beğendiğim bir roman oldu. Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'nde "Ausgang" Uzun Liste'ye kaldı yakın zamanda. Okumanızı öneririm. serkan türk #serkantürk #ausgang #yitikülke #roman #türkiyedebiyatı #bookstagam #instagram #kitap #kitaplık #book
AusgangSerkan Türk · Yitik Ülke Yayınları · 2020456 okunma
··1 alıntı·