2021 18. kitabı
Okunma: 29 Mart 2021 10:35
UYUYAN ADAM; Uyumayan,ama uykusu artık gelmeyecek. Uyanık olmayan ve hiç uyanmayacak. Ölmemiş ama ölüm bile onu kurtaramamış ismi lazım olmamış bir karakterin pasif eyleme geçişinin anlatısıdır. Ben-derken,sen-diyen monologlar boyunca varoluş dehlizlerinden,sosyal intihara nasıl geçilir bu kitaptan ilk öğreneceğimiz şey sanırım. 2.öğreneceğimiz sanatsal başkaldırı nasıl olmalıdır.hayat evren ve herşeyin anlamını çözmüş olmalısınız ki, Toplumsal ve genetik baskıya eylemsizlik manifestosu uygulayabilesiniz. Elbette tüm bunları yapabilmek için okula gitmemeyi,işe gitmemeyi yahut o gün yapmanız gereken her hangi bir rutini yapmayı reddedip; gözler tavan-tavandaki çatlaklar,duvar-sıvası dökülmüş duvarlar arası gidip gelmeli. Pembe leğene dikkat,onu gördüğünüzde görmemezlikten gelin Bir de umut etmeyi,girişimde bulunmayı,başarmayı,egoyu pohpohlayacak eylemlerden uzak durun. Geçmişteki siz hiç yaşamadı. Her şeyden vazgeçin,hatta vazgeçmekten de vazgeçin. İşte Nur topu gibi bir cinnetiniz oldu. Ben ziyadesi ile hayretli ve şaşakalarak okudum. Merak buyuran benden dehşetli okusun.
Uyuyan AdamGeorges Perec · Metis Yayınları · 20205,1bin okunma