Sükûnetli Anneler
2021 20. kitabı
Yazar akıcı bir dil ile okuyucuyu yormadan örneklerle, mantıkla ebeveynliği anlatıyor. Bağırmanın çocuğa neler yaptığını en basit özet haliyle anlatmış. Okuduğum bir çok ebeveyn kitabında bulduklarımın özeti gibi.. Biraz da günümüzü anlatıyor. Bir annenin günümüzde çocuğa bağırdığı anlarda neler düşünmemiz lazım bunu anlatıyor. Çocuklarla anneler arasındaki durumlar anlatılmış olması güzel, hatta annelerle babalar arasındaki iletişime de değinilmiş. Misafirlere, evin kirlenmesi, dağılması gibi durumları biraz abartmış olduğumuzu da farkedebilirsiniz. Kitabı okurken aklıma Adem Güneş'in kitapları da geldi, sonuna doğru "Oyun Oynama Sanatı" kitabını anımsadım. Bir örnekte çocuk tam misafir geleceği sırada tüm odaya haş haş serpmiş annesi sebebini sorduğunda "anne sen pastaları misafirimiz için süsledin ya bende evimizi süslüyorum" demiş. Keşke bu akıcı dilini babalara seslenmek içinde yazmış olsa... Litetatürde babalarla ilgili kaynak eksikliği var, bulunan kaynakları da yetersiz buluyorum. Ayrıca babaların kitap okuyacak zaman ve ilgi eksikliği var. İçeriği karmaşık, kalabalık olmayan, akıcı dille yazılmış, günümüzden örneklerle babalara ailedeki rolünü anlatmak, anneye ve çocuğa empati yapabilmesini sağlayacak bilgiler vermek çok önemli diye düşünüyorum. Umarım bu tarz bir başyapıt çıkar ve babalara tek bir kitap olarak baba olmadan evvel o kitabı okuturuz.
Çocuk Gelişimi
Bağırmayan AnnelerHatice Kübra Tongar · Hayy Kitap · 20173,893 okunma