···Okunma: 02 Nisan 2021 13:30 AŞKA DOĞRU
“Zamanla hiçbir şey geçmiyordu, sadece o geçmesini istediğimiz duygu, düşünce ya da olayın gerçeğiyle yaşamayı öğreniyorduk. Zaman içinde o kötü duygu dönüşüyor, evrim geçirip başkalaşıyordu.”
“Eski bir zamanın bilmem hangi diliminde sıkıştırılıp kalmış olan mutluluk, tam anlamıyla neydi ki? Bizim ona yüklediğimiz anlamı hak ediyor muydu? Biz mi çok abartıyorduk duygularımızı yaşarken ve bu yüzden mi duygu bizden çekilip gittiğinde kendimizi mutsuzluğun dibinde buluyorduk.”
“Dünya denen yer farklı bir coğrafyaydı ve biz insanlar buraya kendi deneyimlerimizi yaşamaya gelmiştik. Kendi yaşamımızı elimizden geldiğimizce şekillendirmeye…”
✏ Şila, Metin, Yaz, Turan, David, Ferid Özüder, Meral Demirci, Mehmet Efendi, Serap, Burak, Av. Burak Yalçın, Hilmi Yalçın ve diğer karakterler ile bir hikâyede beraberce yol aldık.
✏ Eserde dış görünüşe göre yargılama konusu ve bu düşüncenin iyi olmadığını işlemiş yazarımız. Ancak bunu çoğumuz yapıyoruz, bazılarımız kalıplaşmış şekilde yaşamaya devam ediyor… Yaz’ın bir düşüncesini çok sevdim, gelen teklif üzerine düşünüp ülkesini terk etmek istememesinden dolayı ret kararı alması, başka bir kültüre alışmayacağını düşünerek çok doğru bir karar almış. Şahsen bende ülkemi bırakıp başka bir ülkede yaşamayı istemezdim. Vatan gibisi var mı?
✏ Eserde komşuluk ilişkilerine de değinmiş, komşulukların eskisi gibi olmadığını, apartmanlarda kimsenin birbirini tanımadığını, apartmana yabancı biri girse dahi tanımayacaklarını anlatmış. Kitabı okurken Edirne’nin meşhur ciğerinin olduğu kısmında yüzümde garip bir gülümseme belirdi. Ne de olsa Edirneliyim. :)
✏ Kitap polisiye olarak yazılmış, ancak aşk ağırlıklı olmuş ve aralara polisiye serpiştirilmiş gibi… Ben gibi aşk kitabı sevenlere güzel gelir de polisiye sevenler biraz sıkılabilir. Cinayet konusunda varsayım ve düşüncelerden öte gidilmemiş. Son sayfalara geldiğimizde bazı gerçekler ortaya çıksa da çoğu konu bana göre askıda kalmış. Devam kitabı var gibi geldi ama olur mu bilemiyorum. Bu arada bahçıvanın ismi ilk sayfalarda başka son sayfalarda başka olmuş. Yazarımızın eline yüreğine sağlık diyorum.
#cananal #aşkadoğru #okudumbitti