Aşka Doğru

9 Şubat 2021
KORA YAYINLARI

2021 27. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 18:56
Yaz ailesini kaybettikten sonra aslında psikolog olmasına rağmen dış dünyaya kendini tamamen kapatmış genç bir kız. Her daim korkuları olan hayatın sadece olumsuz yanlarını yaşamış. Turan küçük yaşta kardeşini trafik kazasında kaybetmiş ve bu olayın etkisinden bir türlü kurtulamayan bir genç. Yaz ile tanışmaları onun bu durumdan kurtulamaması ile olmuştur. Yaz’a tedavi olmak için giden Turan bir süre sonra aşık olmuştur. Yaz da Turan’a karşı bir şeyler hissetmeye başlayınca hasta doktor ilişkisi olmasın diye Turan’ın tedavisini arkadaşına devretmiştir. Turan bu duruma bozulup ortadan kaybolur ve 2 yıl sonra Yaz’ın karşısına çıkar. Bu durum aralarında yakınlaşmaya sebep olur. Tabiki ortaya çıkan eski sevgili David ve Yaz’ın çiftlik evinde bir kadın cesedi bulunana kadar her şey iyi gidiyordu. Bu durumda baş şüpheli Yaz olur. Peki Yaz bu durumdan nasıl kurtulacak acaba? Turan karanlık yüzünü geride bırakabilecek mi? Öldürülen Meral ile Yaz’ın bağlantısı ne? Katil yada katiller kim? David’in amacı ne? Komiser Ferid ve baş komser bu cinayet vakasını çözebilecek mi? Daha neler neler merak ediyorsanız hepsi kitapta.
2021 11. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2021 13:30
AŞKA DOĞRU “Zamanla hiçbir şey geçmiyordu, sadece o geçmesini istediğimiz duygu, düşünce ya da olayın gerçeğiyle yaşamayı öğreniyorduk. Zaman içinde o kötü duygu dönüşüyor, evrim geçirip başkalaşıyordu.” “Eski bir zamanın bilmem hangi diliminde sıkıştırılıp kalmış olan mutluluk, tam anlamıyla neydi ki? Bizim ona yüklediğimiz anlamı hak ediyor muydu? Biz mi çok abartıyorduk duygularımızı yaşarken ve bu yüzden mi duygu bizden çekilip gittiğinde kendimizi mutsuzluğun dibinde buluyorduk.” “Dünya denen yer farklı bir coğrafyaydı ve biz insanlar buraya kendi deneyimlerimizi yaşamaya gelmiştik. Kendi yaşamımızı elimizden geldiğimizce şekillendirmeye…” ✏ Şila, Metin, Yaz, Turan, David, Ferid Özüder, Meral Demirci, Mehmet Efendi, Serap, Burak, Av. Burak Yalçın, Hilmi Yalçın ve diğer karakterler ile bir hikâyede beraberce yol aldık. ✏ Eserde dış görünüşe göre yargılama konusu ve bu düşüncenin iyi olmadığını işlemiş yazarımız. Ancak bunu çoğumuz yapıyoruz, bazılarımız kalıplaşmış şekilde yaşamaya devam ediyor… Yaz’ın bir düşüncesini çok sevdim, gelen teklif üzerine düşünüp ülkesini terk etmek istememesinden dolayı ret kararı alması, başka bir kültüre alışmayacağını düşünerek çok doğru bir karar almış. Şahsen bende ülkemi bırakıp başka bir ülkede yaşamayı istemezdim. Vatan gibisi var mı? ✏ Eserde komşuluk ilişkilerine de değinmiş, komşulukların eskisi gibi olmadığını, apartmanlarda kimsenin birbirini tanımadığını, apartmana yabancı biri girse dahi tanımayacaklarını anlatmış. Kitabı okurken Edirne’nin meşhur ciğerinin olduğu kısmında yüzümde garip bir gülümseme belirdi. Ne de olsa Edirneliyim. :) ✏ Kitap polisiye olarak yazılmış, ancak aşk ağırlıklı olmuş ve aralara polisiye serpiştirilmiş gibi… Ben gibi aşk kitabı sevenlere güzel gelir de polisiye sevenler biraz
Puan vermedi
Konusu: Psikolog olan Yaz, üniversiteside David ile tanışır fakat daha sonra ayrılır. Turan içinde öldürme arzusu olan bir hastadır. Yaz’ın yolu psikolog kliniğinde Turan ile kesişir. Yaz Turan’a bir şans verir ve mutlu bir birliktelik sürdürürken çiftlik evinde bir ceset bulunur. Çiftlik evi Yaz’ındır. David ve komiser Ferid bu cinayet nedeniyle Yaz’ın ve Turan’ın hayatına dahil olur. Tüm şüphelilerin birbiriyle bağlantısı vardır. Ceset neden bağ evindeydi? Avukat olaya nasıl olacaktır? Katil kimdir? İnceleme: Kitap akıcı ve güzeldi. Tüm karakterler olayı birincil ağızdan anlatmıştı. Kitaba ayrı bir hava katmıştı bu. Polisiye ve aşk bir arada. Katilden şüphelendim ama yine tutmadı. Zaten sonu da yine şok edici bir kitaptı. Polisiye severler bu kitabı kaçırmayın.
2021 59. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Merhaba canlar,kitabın adına bakıpta sadece aşk kitabı diye düşünmeyin.Size polisiye-aşkın yorum ile geldim.Yoruma bekliyorum. Yaz,kendisi bir terapist olup,terapiste giden geçmişindeki olayların peşini bırakmadığı genç bir kadın.Terapist olduğu dönemde hastası Turan ile bir gönül bağı kurmuş ama bunun yanlış olduğunu düşürerek daha başlamadan bu bağı koparmıştır.Seneler sonra Turan ile karşılaşması bu ateşi tekrardan harlatmştır.Bir çıkmaza giren Yaz,çiftlik evinde bulunan kadın cesedi ile hepten dibe batmıştır. Turan,küçük yaşta gözlerinin önünde kardeşi trafik kazasında ölmüş ve bu psikolojik durumdan kurtulmak için destek almaya başlamıştır.Terapisti Yaz'a saplantılı bir şekilde aşıktır.Öyle ki Yaz için yapamayacağı şey yoktur.Yaz'ın eski sevgilisi David'e yaptıkları gibi. Yaz'ın sorunları ne? Ailesine ne oldu? Turan ile nasıl bir ilişkisi vardı? David ile neden ayrıldı? Ceset kime ait ve neden o evde bulundu? Turan'ın korkuları ne ve nasıl bir kişilik? Katil kim ve bulunabilecek mi? Avukat Burak ile Yaz'ın nasıl bir bağı var? Turan ve Yaz'ı bekleyen sürprizler neler? Soru soru soru...Vallahi benlik bir şey yok,bana bu soruları kitap sunuyor.Nasıl bir sevgiydi bu böyle.Herşeye gözü kara olan Turan,tek Yaz'a karşı bu kadar naif ve içtendi.O David'e yaptıkları,aman yarabbi dedim.Son sayfasına kadar,hep bir acaba ile gittim.Ta ki Ferid komiser işin için yüzünü çözene kadar.Aklımın ucundan geçmeyecek bir plan ve müthiş bir final.O son da öğrendiğim gerçekler yetti bana.Ah bu para ah adamı ne hale getirir.Devamı kitapta.Polisiye-aşk severler size muhteşem bir öneri ile geldim.Okuyun seveceğinize eminim.
2021 56. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 20:52
Psikiyatrist olsada tedavi goren kızımız Yaz, hastalığının farkında ve doktoruna sevdalı Turan, genç ve zeki polisimiz Ferid, eski sevgili David ve çözülmesi gereken bir cinayet... Başlarda biraz sevda kitabı gibi gelsede sonradan sağlam bir polisiye ye dönüştü diyebilirim. Yaz'ın Turan'dan uzak durma ama başaramama çabalarının üstüne Yaz'a ait çiftlik evinde ki cinayet tüm durumu alt üst ediyor. Yaz hasta-doktor ilişkisine karşı olsada Turan'a hem davranışları hemde cinayet konusundaki desteğiyle sağlam çekiliyor. Turan içi korku dolu bir o kadarda karanlık.. En büyük aydınlığı Yaz'da yakalıyor ve onu bırakmamak için elinden geleni yapıyor. Az aklım da 'Olabilir mi?' bırakmadı. Ferid gözü kara polisin zekasına hayran kaldım. Muhteşem bir çözülemeyle sonuca ulaştırdı hikayeyi. Kesinlikle sevdim. Helede sonlara doğru tempo sağlam sürdü. Bakalım Yaz cinayetten paçayı kurtarabilecek mi? Turan sevdasını kanıtlayabilecek mi? Bu sevdayı neler bekliyor? Öldürülen kişi kim? En önemlisi de katil kim? Okuyun soruların cevabını keşfedin..
2021 86. kitabı
Harika bir polisiye roman okudum. Yaz'ın ailesinden kalan evde bulunan kadın cesedi ile başlayan kitabımız o kadar akıcı bir dille yazılmış ki okurken sonuna kadar merak ettim. David ile Yaz 'ı takip eden Turan onların sevgili olmalarını ve bir arada olmalarını istemez. Peki cinayeti kim neden işledi. Meral kim ? Burak kim ? Soruların cevaplarını kitapta bulabilirsiniz. Mutlaka okuyun derim
2021 28. kitabı
Size öyle bir kitapla geldim ki tam okuyamama döneminde insanı bir anda içine çeken bir kitap. Pek polisiye sevmediğim için ilk başta kitabı okurken biraz mırın kırın haldeydim ama elime aldığımda bir baktım çoktan yüz sayfayı devirmişim. Öyle güzel bir kitaptı. Kitabımız; Psikolog Yaz ile hastası Turan arasında geçen ilişkiyi konu ediniyor. İkisi de birbirlerini sevmelerine rağmen Yaz kendini dizginleyip hayır diyor Turan'a hem geçmişinin karanlığını bildiğinden hemde hastası olduğu için uzak duruyordu. Belli bir zaman bu ikili hiç görüşmediler ama Turan hep Yaz'i takipteydi. ( Azıcık psikopat bir karakter ama ben sevdim ) Bunların ilişkileri belli belirsiz ilerlerken Yaz'in babasından kalma evinde bir ceset bulunması ile ortalık karışıyor. Polisiye okumamama rağmen ben katili çok kolay tahmin ettim. Bu tarz okumayı seviyorsanız kesinlikle tercih edebilirsiniz.
·262 syf.·
2021 34. kitabı
Herkese merhabalar Kitap dostlarım Polisiye türünde okuduğum gerilim dolu ve sürükleyici romanlardan biri... Kurgusu ve hikayesiyle sizi olayların tam merkezine çekiyor. Adeta bir polis gibi sizde romandaki kahramanları tek tek sorguya çekiyorsunuz içinizde... Baş kahramanımız Yaz psikiyatrist. iç huzuru arayan , çocukluktan itibaren psikolojik sorunları olan Turanla yolları bir noktada kesişir. Zamanla birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar ve kendilerini bi iliskinin icinde bulurlar... Bir gece Yaz'ın kimsenin yaşamadığı çiftlik evinde Meral adında bir kadına ait ceset bulunur. Yaz ve Turan kendilerini aniden sorguların ve cinayet dosyasının ortasında bulurlar. Daha sonra olayın içine Yaz'ın eski sevgilisi David de katılır... Herkes birbirinden şüphe ederken , faili meçhul cinayetin sır perdesi aralanır. Olay aslında hiç düşünüldüğü gibi değildir. Ve gercekler gün yüzüne çıkmaya başlar ... Polisiye , aşk, gerilim türünde roman okumayı seviyorsanız kesinlikle okumalısınız Yazarımızın kalemine sağlık . Okurunuz bol olsun hocam
2021 82. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2021 23:13
Aşk içeren kitapları sever misiniz? Ve buna polisiye, katil eklenrise nasıl olur dersiniz? Severek okuduğum bir kitap oldu kesinlikle. Yazarın kalemini, betimlemleri ini, kurgusunu sevdimm. Merak ederek katil kim, nedne yaptı diyerek çevirdim sayfaları. Kesinlikle tavsiyemdir, yazarın diğer kitaplarını da hemen inceleyeceğim Konusu ise ; Psikiyatrist olan Yaz, danışanı Turan'ı ona olan ilgisinin farkındadır. Kendisi de bir şeyler hissetmeye başlayınca iş ilişkisini keser ve bir daha görüşmezler. Ama Turan 2 yıl boyunca gizli gizli Yaz'ı takip eder peşini bırakmaz. Yaz'ın Üniversite döneminde ki sevgili David Türkiye 'te gelir, görüşmek ister. Ama görüşmeye gideceği gün tanımadığı biri tarafından darp edilir. Üstelik o ara takıldığı sevgilisi de Yaz' ın çiftlik evinde ölü bulunur. Katil kim? Yaz ile bağlantısı ne? Turan ile Yaz arasında neler oldu?
2021 22. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2021 18:07
Merhabalar Bugün sizlere @nurdaninkitapligi 'nın moderatörlüğünde okuduğumuz sevgili @canan_alll 'ın kaleme aldığı #aşkadoğru kitabı ile geldim Yaz, ailesini trafik kazasında kaybettikten sonra kendi içine kapanır. Hem psikiyatrist olan hem de terapi gören Yaz, tek başına hayatını devam ettiren genç ve güzel bir bayandır. David, Yaz'ın üniversiteden arkadaşıdır 2 yıllık bir ilişkileri olmuştur.Turan, Yaz'ın danışanıdır. İkiz kardeşini trafik kazasında kaybettikten sonra şiddet eğiliminin artmasından dolayı Yaz'dan terapi görür. Ancak zamanla Yaz'a aşık olur. Her ne kadar Turan ile Yaz'ın duyguları karşılıklı olsa da doktor-hasta ilişkisine etik olmadığı için Yaz terapiyi sonlandırır ve başka bir psikiyatriste Turan'ı yönlendirir. Yaz'ın bu davranışından dolayı Turan tepki göstererek 2 sene ortadan kaybolur. İki senenin sonunda eski sevgili David ve Turan ortaya çıkar. Tam bu karmaşada Yaz'ın çiftlik evinde bir ceset bulunur. Bu esnada Ferid Özüder adlı bir polis memuru devreye girer. Ferid komiser Yaz'ın komşusudur. Oldukça sinirli ve karmaşık bir ruh haline sahip olan komiser aynı zamanda Yaz'dan da hoşlanır. Peki ya ceset kime aittir? Katil kimdir? David neden tekrar Türkiye'ye gelmiştir? Bu soruların cevabı kitapta saklı #kitapyorumu Kitap dört farklı karakterin anlatımından oluşuyor. Bu da biz okurlara olaya farklı gözlerle bakmamızı sağlıyor. Kitap polisiye olarak yazılmış görünse de aşk ağırlıklı bir tür olmuş. Oldukça akıcı ve sürükleyici bir kitaptı Kitabı çok beğendim yalnız sonu biraz bana askıda kalmış gibi geldi Yarım bırakılmış bir kitap gibi görünüyor. Yaz, David'in Turan hakkında söylediklerinden sonra ne yaptı? Turan'ı affetti mi? İlişkileri devam mı etti? bu soruların cevabı verilmemiş Yazarımız bu soruların cevabını ikinci kitaba saklamış