Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 03 Nisan 2021 14:13 Arka arkaya okuduğum kitapların ölümle ilgili olmaları pek manidar. Biri ölümle dalga geçerken öteki yani bu kitap ölümle yüzleştiriyor.
Doktor Yalom kendi seanslarında yaşadıklarını 10 hikaye ile bizlere anlatıyor. Her bir hasta, ya bir yas tutuyor ya da ölümcül bir hastalığa sahip. Bir yandan o kişileri anlamaya çalışırken bir yandan yaşından ötürü(81) kendi yaşamının sonu ile de anlaşmaya çalışıyor.
Çok samimi ve gerçekçi bir şekilde yazıyor Yalom. Yaptığı hataları tek tek yazacak kadar da cesaretli. Her Yalom kitabından sonra psikolojiye ilgim bi nebze daha artıyor.
Her birimiz günübirlik hayatlar yaşıyoruz ancak bunun ne kadar farkındayız. Ölümün varlığını kabul ederek, olanı da değerlendirerek mutlu bir hayat sürmeye çalışmak gaye olmalı. Altmış küsür yaşına geldikten sonra yazar olmayı istemek ya da geçmişte mutlu olduğun insanla aslında gerçek şeyler paylaşmadığını anlamak.. Yaşanılanlar bizi biz yapan parçalar. Anlamlandırmak ise bize düşüyor.