2021 1. kitabı
Friedrich Wilhelm Nietzsche’nin başyapıtı olarak kabul edilen çok çok etkileyici ve yoğun bir düşünce kitabı. Kitap alegorik tarzda yazılmış , temsil ve sembollerle dizayn edilmiş ve adeta bir din peygamberi havasıyla bağlamlar içerisinde içsel mesajlarını dışarıya aktaran(tebliğ eden) ve esasında düşünürün kendisiyle özdeşleşen Zerdüşt karakterinin anlatımlarıyla örülmüştür. Eserin başından sonuna kadar Üstüninsan’a ulaşma gayesiyle tavır ve anlatımlarda bulunan Zerdüşt adeta Hiristiyanlıkla ve genel olarak da süregelen Din-Kültür-Sanat-Bilim vb alanların tümünde varolan değerlere karşı çıkıyor/değerleri değersizleştirerek yeni bir değer dizgesi oluşturmakta çalışmakta ve insanın ilk dönemlerinden/çocukluk çağından itibaren oluştura geldiği bu değerlerin günümüzde geçerliliğini İnsan’ın varmış olduğu bilimsel gelişme/düşünce neticesinde artık geçerliliğini yitirmekte olduğunu/Tanrı’nın ölmekte olduğunu ve Tanrı’nın ölümünden sonra ortaya çıkan boşluğun da ÜSTÜNİNSAN ile doldurulabileceğini ifade etmiştir. İnsanın aşılması gereken bir kavram olduğunu ifade etmiş ve Zerdüşt karakteriyle ÜSTÜNİNSAN’a nasıl ulaşılacağını anlatmıştır. Müthiş bir ese
1000Kitap Gerçek Okurlar
Böyle Buyurdu ZerdüştFriedrich Nietzsche · Kum Saati Yayınları · 201547,6bin okunma