Hayırlı Bir Ameli Korumak İçin...
(....) kulun hayırlı bir amelini şu on şeyden koruması gerekir. Bunlar nifak, riya, bozukluk, başa kakma, eziyet, yaptığına pişman olma, ucup (kendini beğenme), hasret (kötülüğü özleme), hafife alma, insanların kınamasından korkma.
Sayfa 153 - Semerkand, 4.Baskı, 2006, Tercüme: Dilaver Selvi·Kitabı okudu
Gnosei Seauton
Korunmaya muhtaç olmayan (hayırlı, salih) amel de var mı acaba? Yani yaptın ve sonrasında ne yaparsan yap bozulmayacak ve hayrını görebileceğin bir amel. 🤔 Yok sanırım. Bir kere sen iyi ve açık bir durumda değilsen yaptığın işin hayrı seni bulsa bile, onu fark edip kabul edemezsin. Gafletine kurban gider hayırlı amelin. O yüzden iyi olmak bir anlık bir şey değildir bana göre; sürekli iyi ve uyanık, net olmayı gerektirir. Diye düşündüm, düşünüyorum. .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “karmanın hedefieğer gerçekten bir hedefi varsaiyi bir enerji almak için iyi bir enerji yaymak değildir. Karmanın hedefi iyi bir enerji yayıp hayatınızla ilgili olumlu düşünmektir.” ( #206730302 ) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #213670766 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #207506328 Ve; #199283174 .
Gnosei Seauton
Bitlikte okunabilecek bir alıntı: “Ebû Bekr "radıyallahü teâlâ anh" hazretleri buyurdu ki: (Sekiz şey, sekiz şeyin zînetidir: İffet, fakirin süsüdür. Şükr, zenginliğin süsüdür. Sabr, belanın süsüdür. Tevâdu, hasebin (asaletin) süsüdür. Hilm, ilmin süsüdür. Çok ağlamak korkunun süsüdür. Başa kakmamak, ihsânın süsüdür. Huşû namazın süsüdür.)” ( Hüseyn Hilmi Işık ; Menâkıb-ı Çihâr Yâr-i Güzîn ; 1000K’den) .