·256 syf.····Okunma: 08 Nisan 2021 13:53 Hayatin içinden fakat; insanlar tarafından algısı hayatın kenarında gibi olan gerçeklerden biri Melody’nin hikayesi..
Beyin felci teşhisi olan bir çocuk, bedenen bunun sonuçlarını ağır yaşasa da ruhen ve zeka olarak bizim “normal ya da zeki “olarak nitelendirdiğimiz bir durumda ve bunun sadece o farkında.
Sesinizin çalındığını, uzuvlarınızı hareket ettiremediğinizi bir düşünün. Anlatacak çok şeyiniz var, belki bir çok insandan daha fazla ama sadece içinize konuşabiliyorsunuz. Sesiniz kısıldığında bile ne kadar zorlanıyorsunuz, çıkan sesten duruma göre utanabiliyorsunuz.
Birey, toplum ve dünya olarak ne kadar da şekilci ve önyargılarımız olduğunu düşününce, insan ürperiyor.
Yakın çevremizde bu kitabın konusunda olduğu gibi bir insan olmayabilir, fakat; bu gerçeği değiştirmez.
Çocuklar açısından durumu ele aldığımızda, çocuklar saf oldukları kadar bir çok konuda maalesef çok acımasız olabiliyorlar. Çocukları her konuda bilinçli olarak yetiştirmek, öncelikli olarak ebeveynlerin ana görevi. Bu ve benzeri kitaplar çocuklar için faydalı olacaktır.
Bilinçli bir birey, bilinçli bir toplumdur. Böylece her şey daha güzelleşmez mi ?
Harika bir kurgu, mutlaka okuyunuz.