Dünyayı Sırtında Taşıyan Balık
2021 19. kitabı
Tebriz'de bir sokak çocuğu olarak yaşayan Emir'in ağzından okuyoruz yaşananları. Annesiz, babasız, yuvasız ve sevgisiz yaşamın zorluğuna, İran ile Irak arasında yıllarıdır süren savaş da eklenince sokaktaki yaşam artık daha tehlikeli bir hâle gelir. Bu zorlu bir savaşın içinde kalan Emir, tesadüfen gördüğü kırmızı balığın, hayatını değiştireceğinden habersizdi. Bir balık, ufacık bir çocuğu nasıl hayata bağlar bunu görüyoruz kitapta. Aralarında bağ o kadar güçlü ki... Ayrıca kitabın yazım dili sadeydi. Sizi yormayacak su gibi akacak bir kitap. Umut, hayal, özgürlük temaları işlenmişti. Ben çocukların yaşlarına bakılmaksızın sokaktan alınıp askere -savaşa- götürülmesine çok üzüldüm. Boyları kadar tüfekleri nasıl taşıyacaklar onlar... Yazarın 'Canım Arkadaşım' isimli kitabını çok sevmiştim. Daha sonra bu kitabı aldım, buna da bayıldım. Ve sırada 'Düşperest' serisi var. Onun da ilk kitabını sepetime ekledim. Yaş sınırı +10 bence. 10 yaşından büyük olan herkes mutlaka okusun diyorum.
Dünyayı Sırtında Taşıyan BalıkÖzgür Balpınar · Timaş Yayınları · 20201,314 okunma