2021 28. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2021 21:22
Kitabın incelemesine şöyle başlamak istiyorum.Okuduğum dili en açık en akıcı insani yormayan ve bir çırpıda biten bir romandi.Yazarin anlatımına hayran kaldım. Hikayeye gelecek olursak; uçağın düşmesi sonucu adaya düşen altı on iki yasinda bir grup çocuğun yasam mücadelesi ve güç zehirlenmesi diyebilirim.Adada bir süre beraber yasarlar.Deniz kabuğu Öttürüldüğünde toplantı yapılır ve kabuk kimdeyse o düşüncesini ifade eder.Lider Ralp'tir.Ancak Jack istemez ve Ralp'ten nefret eder.Domuzcuk adlı karakter öngörüsü,sag duyusu ve zekasıyla ön plana cikar.Bir sure sonra grup ayrilir.Ralp'ın başında olduğu iyi cocuklar ve Jack'in basinda oldugu kotu, vahşi cocuklar olarak.Jack av peşindedir,kan akıtmaya hayrandır ve diger çocukların korkularından,acliktan ona boyun eğmesi hoşuna gider.Tam anlamıyla iktidar hırsına kapilmistir.Ralp ve grubu ise ateş yakıp kurtulmanın derdindedir.Derken olaylar cok farklı gelisir ,isler çığrından cikar.Cocuklar kendini kaybeder, cocuk oldugunu unuturlar.Yabanilesirler ve kendi iclerinde savaş yaşanır.Birbirlerine kıymaya baslarlar atom çagi çocukları.. Son olarak çocuk kitabı gibi yaklaşmak bence esere saygısızlık olur.Muhteviyatında çok ince mesajlar var.Cocuklar melektir derler ya aslinda çocuk da olsan icinde bir kötülük vardir belki,belki belli durumlarda ve zorluklarda ortaya çıkar ...Ve bir çocugu aileden öğrendikleri ve eğitim şekillendirir bana kalirsa.Herkese keyifli okumalar.
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,4bin okunma