2021 3. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2021 12:05
Iyi bir silkelenmeye ihtiyacım vardı ve bu kitap resmen yardımıma koştu. Aslında 2 sene önce de okumuştum ve o zamanda böyle bir kitaba ihtiyacım vardı 2 senenin ardından tekrar okumak çok iyi geldi diyebilirim. Her sabah yataktan kalkmak için bir sebep, hayat gayemiz ve ikigaimiz hakkındaki bu kitap aslında bana her şeyi doğru yapmak zorunda olmadığımı hayatı akışına bıraktığımda zaten mutlu olacağım şeylerin kendiliğinden geleceğini tekrar hatırlattı. Evet ikigai için bazı şeyler yapılmalı ki kitap ta bundan çok güzel örnekler vererek bahsediyor, ama akışa ayak uydurduğunda insan zaten kendi ikigaisine doğru akışa geçiyor bence. Bunun doğamızda olduğunu düşünüyorum. Çok kaygılı olduğum şu son günlerde kafamı toplamama çok yardımcı oldu. İlham verdi ve endişelerimi uzaklaştırdı. Kesinlikle bir detox oldu ve hayatımın ilerleyen zamanlarında da ihtiyaç duyduğumda açıp okuyacağım bir kitap kesinlikle.
Ikigai - Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam SırrıFrancesc Miralles · İndigo Kitap · 202023,9bin okunma