·320 syf.····Okunma: 25 Nisan 2021 10:27 "Masum değiliz, hiç birimiz.."
Kitabı bitirdikten sonra aklıma gelen, zihnimde çalan ilk ses oldu bu şarkı. Nedenini okuyanlar iyi anlayacaktır diye düşünüyorum. Okumayanlar da hiç kaçırmasınlar bu fırsatı ve hemen tanışsınlar Adalet ile..
Adalet, babasının çok sevdiği yazarın adını taşıyan, 29 yaşında ve öleceğinin haberini almış bir vicdan gezgini.. Daha çocukken kırdığı, bir masumun ahını yıllarca kendine arkadaş edindiği gerçeği ölmeye yakınken yapışıyor suratına bir tokat gibi Adalet'in. Başına gelen onca şeyin üstüne ilk günahını arayıp bulan Adalet, teraziyi lehine düzeltmek adına geçmişin sırlı kapısına doğru bir yola koyuluyor. Sonunda yüklerinden mi arınıyor yoksa bize başka bir yük mü bırakıyor o konuya daha cevap bulamadım ancak tekraren sorgulatıyor insana: "Bu vicdan temiz mi?" diye?
Nermin Yıldırım'dan okuduğum ilk kitabımdı. Daha okumadan, sürekli ertelemelerime rağmen beni ona çeken büyük bir his vardı fakat doğru zamanda buluştuk diyebilirim. Kalemine, cümleleri kurarken ki inceliğine ve hassasiyetine, yazdığı her kelimenin üzerinde bunca güzel anlam biriktirmesine hayran kaldım. Çok sevdim, pek çok daha seveceğim gibi. Nermin Yıldırım'a Dokunmadan ile başlayarak kendime büyük bir hediye vermişim resmen. Kitapların altını çizmeden okuyan, kıyamayan ben bu kitapta her cümleyi kendimi bulmuş olmanın verdiği mutlulukla çizdim. Adalet'i, Sadi Seber'i, Hülya'yı aldım en sevilenler arkadaşlar köşesine koydum..
Kitabı kapattıktan sonra hayatı, hayatın içinde telaşa kapılmış giderken gözden kaçırdıklarımızı, yanımızdaki bir nefesin önemini, aşkı ve hastalığa batmış bedenlerin sırrını görmek için daha geç kalmamak gerektiğini fark ettim. Uyandım..
Kitabın belli bir bölümü durağan geçiyor ancak son 50 sayfa öyle güzel akıyor ki "istediğim gibi bitmeyecekse dursun" ve "ne olursa olsun bu son bilinsin" diye diye okudum. Hele bir de mektup bölümü var ki Adalet gibi üç kez okudum. Bundan sonra da durup durup okurum öyle güzel, öyle derindendi.
Velhasıl-ı kelam okuyun, okutturun. Sarın, saklayın.