···Okunma: 26 Nisan 2021 16:19 Küçük Kadınlar; hem edebi açıdan oldukça keyifli bir okuma sunan hem de sürükleyiciliği, akıcılığı ve değindiği temel değerlerle okuru kendine bağlayan bir kitap.
Babalarının savaş için evden ayrılmasıyla anneleriyle baş başa kalan March kızlarının, şimdilik sadece komşuları olan fakat ilerde aralarında çok güçlü bir abi-kardeş bağı kurulacak olan Laurie ile tanışmalarıyla başlıyor kitabımız. Devamında; bu, her biri kendine özgü niteliklere sahip dört kızın ve her vaktini onlarla geçiren, her birini bir abi şefkati ile seven, koruyup kollayan Laurie’nin beraber geçirdikleri, acısıyla tatlısıyla koca bir yılı okuyoruz.
Erkeksi tavırlarıyla baş gösteren, yazmaya meraklı Jo; güzelliği önemseyen, zenginliğin hayalini kuran Meg; narin, kırılgan ama gerektiğinde herkes için fedakarlık yapmaktan çekinmeyen utangaç Beth; biraz şımarık ve bencil Amy’den oluşan March kızları...
Yazarın üslubu da oldukça yalındı ve okura akıcı bir okuma sunuyordu. Sanki yazar bizi karşısına almış da bir hikaye anlatıyormuş gibi bir sohbet havası ve sıcaklık hakimdi kitabın anlatımında.
Kitapta çok önemli bir yere sahip olan sevgi, dayanışma, dostluk, aile kavramı, iyilik gibi bir çok tema üzerinden dünyanın her yerindeki insanlar için ortak olan temel değerlere de değiniyor ve oldukça yerinde mesajlar veriyor yazarımız. Bu açıdan, kitabın zaman mekan dinlemeksizin tüm insanlara seslenmesi, 200 yıl hayatta kalmasında ve hala belki uzun yıllar kalacak olmasında önemli bir etkiye sahip.
Kısaca; sürükleyici, akıcı ve keyifli bir okuma sunan ve hepimizin hayatında yer edinen temel değerleri içermesi bakımından yabancılık duymayacağımız bir kitap olduğunu düşüyorum ve tabii ki okumayan herkese tavsiye ediyorum. Sizi mutlu edecek, birçok kez tebessüm ettirecek, içinizi umut ve iyi dilekler ile dolduracak bir kitap okumak istiyorsanız doğru tercih olabilir.