Puan vermedi·55 syf.··Beğendi
· Herkese merhaba. Doğu' nun Nietzsche' si olarak adlandırılan Halil Cibran' ın Ermiş adındaki eseri İncil' den sonra en çok satılan kitap olma unvanına sahip.
Kitap Ermiş' in on iki sene bulunduğu Orphalese şehrinden ayrılıp gemiye binmeden önce Orphalese halkı tarafından herkesin bildiği, üzerine konuşmuş olduğu; aşk, evlilik, suç, ölüm, güzellik gibi konular hakkında Ermiş' e (El Mustafa) sorulan sorular ve onların yanıtlarından oluşuyor.
Eser oluşturulurken şiirsel bir üslup kullanılmış. Etkileyici bir anlatımı var ve neredeyse her cümle özlü söz kıvamında kurulmuş.
Hacimsem olarak oldukça küçük olan bu kitabın (54 sayfa) nitelik olarak çok büyük olduğunu söyleyebilirim. Sorulara verilen yanıtlar bir zamana veya mekana ait değil evrensel bir nitelik taşıyor. Kitabın okur sayısının da bu denli fazla oluşu oradaki iletilerin güncelliğini koruduğunun önemli bir kanıtı olsa gerek.
Kitap bir vedalaşma ile son buluyor. Ancak sanırım ben tam olarak vedalaşabilmiş değilim. Hayatın farklı dönemlerinde tekrar tekrar okunması gereken kitaplardan biri. Herkese iyi okumalar dilerim. ❤