2021 15. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2021 16:51
Yavuz Bahadıroğlu'nun 2.okuduğum kitabı ve gercekten zor bitirdim. Kitabın anlatıcısı sürekli değisiyor ve okurken insanı baya yoruyor. Bazı örnekler çok canımı sıktı özellikle kadınlar ile ilgili yaptığı çocuk oyununda bile mahkemecilik oynarken kızların sahitliginin sayılmaması, kız annesinin dünürü ile otururken kızından memnuniyetini sorup memnun degilse gebe bir kadını kırbaçlatacağı ve kadınların dahil bir konuda söz söylemeyip "benim kıt aklım ermez er işine" konuşturması gibi! Gerçek bir Türk soyundan bunlar olmaz ama ne zaman İslamı kabul edip araplastık öz kültürümüzü ve töremizi bozduk malesef ve yazar da bunu olabildigine dramatiklestirmis. Kendisi bir de günümüz tarihi sevdiren edebiyatçı ünvanıyla anılıyor birde(!) Verdiğim paraya yazık kesinlikle merak edip okunası bir kitap değil.
Merhaba SöğütYavuz Bahadıroğlu · Nesil Yayınları · 20212,992 okunma
Ben de şu an okuyorum ama 50 sayfaya zor geldim okuduklarıma inanamadım, canım sıkıldı. Sanırım burada bırakacağım zaman kaybı gerçekten.
Bir de bu kitabı su an Eyüp belediyesi düzenlediği yarışmada okutuyor. Kitapta kadının değersizliği ve “er” kavramını kutsallaştırma had safhada. Maalesef ben de o kısımları okurken bu kitabın günümüz çocuklarına okutulmamasını diledim
problem İslamı kabul etmekte değil. İslamı kabul ederek töreyi bozmak da değil. İslamı yanlış yorumlayıp kendi öz değerleri unutmak. ne yazık ki siz de bunu yanlış yorumlamışsınız
esma dereli
Aynı seylerden rahatsiz olmusuz yorumunuza katılıyorum oldukca cinsiyetci bir kitaptı, neye karsi muhalefet oldunuz anlamadım her neyse 😀 bende yarışma icin okumus olduğum bir kitap zira yazarın muhtesem süleyman adlı kitabını okuyarak asla okumayacağım yazarlar katagorisine girmisti kendisi. Begenmiyorum yazılarını tarihci degil, ilahiyatcı degil, edebiyatcı degil herseyden biraz biraz ortaya karısık yapiyor gibi yazıları, dini bir kitap tercih edeceksem ona göre bir sey secerim demeye calıştığım buydu.
Ben Türk değilim fakat köklü bir tarihe sahipken böyle cinsiyetçi bir tutum yüzünden çoğu şeyi kurban ettiklerinin farkında değil belli ki yazar. Fazlasıyla cinsiyetçi bir tutumu vardı kitabın. Ayrıca şu birkaç aydır Eyüp belediyesinin yaptığı bir yarışmada özellikle Türk yazarların ve Türk tarihinin okutulmaya çalışıldığı aşikar. Daha iyi bir kitap seçilebilirdi. Diğer dört kitap bu kadar zevkliyken "Merhaba söğüt" bütün büyüyü bozdu.