2021 18. kitabı
Maksim Gorki – Çocukluğum -Çocukluğum Maksim Gorki’nin otobiyografik şekilde yazmış olduğu üçlemenin ilk kitabı. Üçlemenin geri kalan kitapları ise Ekmeğimi Kazanırken ve Benim Üniversitelerim. Benim elimde sadece üçlemenin ilk kitabı var ama geri kalan kitapları da arayı çok açmadan alıp okumak istiyorum. -Babasını küçük yaşta kaybeden Aleksey annesiyle beraber yaşadıkları şehri terk ederler. Annesi Aleksey’i ninesi ve dedesine bırakıp ortalardan kaybolur ve uzun bir zaman ortalarda görünmez. Artık dedesinin evinde yaşamaya başlayan küçük Aleksey bu eve alışmakta zorluk çeker çünkü her gün bir kavganın ve tartışmanın içinde bulur kendisini. Babasından bir kez bile dayak yemeyen Aleksey bu eve gelince dayaklardan bir hayli nasibini alır. Kalabalık ailede kendisini yakın gördüğü tek kişi ninesidir. Benimde okumakta en çok keyif aldığım yerler bu nine-torun sahneleriydi. Aralarında ilişki o kadar güzel ve tatlıydı ki insan imrenmeden edemiyor. Ayrıca ninenin anlattığı masallar ile kitap daha keyifli olmuş. -Kitap bunun yanı sıra Rus toplumunun sorunlarını, yaşayış biçimlerini de ele almış olması kitabı dahada etkileyici yapıyor. -Ben kitabı çok sevdim sadece sonu sanki biraz hızlı ilerledi gibi geldi bana. Biraz daha detaya inilse sonu daha güzel olurmuş diye düşünüyorum. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve bu üçlemeyi okuduktan sonra başka kitaplarına da şans vermek istiyorum çünkü yazarın dili çok güzel ve hiç yormuyor.
ÇocukluğumMaksim Gorki · İş Bankası Kültür Yayınları · 201419,6bin okunma