2021 1. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2021 13:59
✍ Prof. Dr. Dana Suskind Dr. Esra Eret / Barış Satılmış Otuz Milyon Kelime Kişisel Gelişim / Bilim Buzdağı Yayınları 304 Sayfa Merhaba; Hep kitap sayfalarına dokunarak, cümlelerin altını çizip kelimelerin kokusunu alarak okumayı sevmişimdir. Fakat şu sıralar fiziksel olarak bir kitaba dokunmam pek mümkün değil. Yine de okuma isteği bir canavar gibi kemirirse içten içe, şartlara uygun olarak bir #pdf her zaman her yerde.... Dr. Suskind, doğuştan işitme engeli üzerine uzmanlığı olan pediatri cerrahı olmasına rağmen mesleğini farklı bir amaçla daha da değerli hale getirir. Yaptığı cerrahi işlemlerin sonucunda dikkatini çeken bir durumla karşılaşır ve araştırmalar başlar. Başarılı operasyonlar sonrası işitme duyusuna kavuşan bebeklerin bazıları ne yazık ki zaman içerisinde gerekli gelişimi gösteremez. Sebebini araştıran Dr Suskind ve arkadaşları bebek gelişiminde en önemli etkinin "KONUŞMA" olduğunu tespit eder. Ayrıca, sadece konuşma değil nitelikli konuşmanın önemi de oldukça büyüktür. İstatistik çalışmalarında 30 milyon kelimenin bir çocuğun geleceğini ne kadar değiştirebileceğini açıkça ortaya çıkarıyorlar. Siz bebeğinizle konuşuyor musunuz? Nasıl konuşuyorsunuz? Kaç farklı kelime kullanıyorsunuz? Bebeğinizin dilinden konuşuyor musunuz? Farklı dillerde konuşuyor musunuz? Henüz bebek diye konuşmuyor musunuz? Konuşmaya başlasın o zaman konuşurum diye mi düşünüyorsunuz! Yanlış düşünüyorsunuz. Çok basit yöntemlerle bebeğinizin beyin gelişimini artırabilir, öğrenme kapasitesini genişletebilirsiniz. Bütün bunların bilimsel araştırmaları, sonuçları ve açıklamaları işte bu kitapta mevcut. Bilimsel ve tıbbi bilgi içerikli olmasına rağmen anlatımı oldukça basit. Terimlere boğmadan çok net ifadelerle basit cümleler kurulmuş. Doğal olarak çevirisi de açık anlaşılır olmuş. Kolaylıkla okuyabilirsiniz. Hastalar üzerinden verilen örnekler de aralarda öykü tadında merak uyandırmış ve anlaşılırlığı artırmış. Korkmadan okuyabilirsiniz. Şuraya ilginç bir kaç detay bırakayım. Bence araştırmalarda ki en dikkat çekici konu bebeklerle matematik konuşmamak. Kız çocukları matematik konusunda daha başarısızdırlar ve bunun bir sebebi var. Yetişkinler. Bebekler nerede doğduğunu bilmez, doğal olarak her dili öğrenebilecek kapasiteye sahiptir. Hatta aynı anda bir kaç dili öğrenebilirler. Bu yeteneklerini biz unutturuyoruz. Dr Suskind bu sorunları düzeltebileceğimizi söylüyor Eğer henüz 3 yaşını geçmemiş bir çocuğunuz varsa bu kitabı muhakkak okumalısınız. Sevgiler
Otuz Milyon KelimeDana Suskind · Buzdağı Yayınevi · 20205,3bin okunma