·624 syf.····Okunma: 27 Nisan 2021 04:31 Obsidio’nun bitmesiyle bir serinin daha sonuna geldim. Yıllardır merak ettiğim bir seriydi ve okuduğum için de gayet mutluyum. Obsidio da serinin ilk iki kitabı gibi gayet keyif alarak okuduğum bir eser oldu.
Asha Grant, Kerenza’da BeiTech saldırısından sağ kurtulduğundan beri direnişçiler için çalışmaktadır. Fakat eski erkek arkadaşı Rhys Lindstrom BeiTech üniforması ile karşı tarafın yanında gezegene gelir. Asha’nın kuzeni Kady ve hayatta kalan bir grup ise Kerenza’ya doğru yol almaktadır fakat yeterli oksijenleri yoktur. Ayrıca gemide isyan havası vardır.
Serinin 3 kitabına da aynı puanı verdim ama kendi içlerinde sıralamam Gemina>Obsidio>Illuminae aslında. Üçünün de farklı noktalarda eksikleri var fakat birleştikleri önemli bir nokta var. O da karakterlerin derinlikli işlenmemesi. Bu seri bildiğimiz romanlar gibi değil tamam belgelerle anlatılıyor ama bu kadar sınırlı ana karakter olmasına rağmen onları yakından tanıyamamak beni pek mutlu etmedi. 1904 sayfalık bir maceranın içindeyiz ve bu süreç Kady ve Ezra için birkaç ay; Hanna, Nik, Ella, Asha ve Rhys içinse sadece birkaç hafta sürüyor. Bu yüzden bu kadar kısa sürede karakter gelişimlerini görmek zaten saçma olur ama bu anlatım stili de duygusal olarak daha az bağlanmama sebep oldu.
Olaylar oldukça sürükleyici ve gerilim dolu. Yazarlar okuyucuyu şaşırtmakta ve onlara ters köşe yapmakta çok başarılı. Etkileyici olay örgüsü sayesinde bir sayfasında bile sıkılmadım. Karakterler de zaten aşırı eğlenceli bu da kitabı daha da akıcı hale getiriyor. Yazarlar ana karakterlerin başına bir şey getirmekten korkuyorlar ama diğer karakterlere de acımıyorlar. Ama o karakterleri de hiç tanımıyoruz. O yüzden başlarına bir şey geldiğinde bende pek bir etki oluşmadı.
Bu kitapta olaylara dahil olan Asha karakterine karşı hislerim nötr fakat Rhys’ı sevdim. Özellikle saçlarının yer çekimine meydan okumasıyla ilgili olan sohbetlerde baya güldüm. Onun dışında diğer iki kitabın ana karakterleri bu kitapta oldukça ön plandaydı. Serideki favori karakterimi soracak olursanız cevabım büyük ihtimalle Ella olur.
>SPOILER BAŞLANGICI<
Aidan’ın Kady’e olan platonik(?) aşkını okumak oldukça ilginçti. Çoğu kararı çoğunluğun iyiliği için verdiğini söylese de bana daha çok Kady’i korumak içinmiş gibi geldi.
Kitabın sonu da yazarları artık az çok tanıdığım için beklediğim gibi gerçekleşti. Bir ara Ezra ve Nik öldü sanılsa da yazarların onları öldürmek istemedikleri apaçık ortadaydı. Ana karakterlerimiz için mutlu bir sondu, beni de tatmin etti.
>SPOILER SONU<
Illuminae dosyaları zevkli bir seriydi okuduğum için hiç pişman değilim. Favori serilerimin arasına giremedi ama yine de çok severek okudum. Eğer siz de bu seriyi merak ediyorsanız bence bir şans verebilirsiniz; hayal kırıklığına uğramayacağınız, heyecanlı bir serüven sizi bekliyor.