·336 syf.····Okunma: 29 Nisan 2021 03:39 Jurgen, İthaki Yayınları'nın Unutulmuş Fantastik Klasikler serisini, yayınevi tarafından önerilen sıra ile okuduğunuzda üçüncü kitaptır. Tüm seride olduğu gibi kapak tasarımı oldukça etkileyici ama içinde bir iki yazım hatası bulunmakla beraber dipnot işaretleri çok küçük olduğundan bazen kaçırdım ve sayfa boyunca tekrar tekrar işareti aradım.
Kitabın içeriği hakkında ise, öncelikle yazar kitapta farklı ülke ve geleneklere ait birçok mitolojik karaktere yer vermiş, benim için daha önce hiç duymadığım bu inanışları öğrenmek çok keyifliydi. Aynı zamanda yazarın bu kadar çok mitolojik kültüre hakim olması karşısında hayranlık duymamak elde değil. Hikaye oldukça yoğun ve akıcı olmasına rağmen ana karakter Jurgen’i ve pek sevemediğim için okumam uzun sürdü. Karakterin kadınlara yönelik ısrarlı takıntısı rahatsız edici ama sanki tüm konu Jurgen ve kadınlar gibi görünse de, kitap içinde çok fazla düşünce barındırıyor. Hatta olay örgüsü içinde verilmiş düşüncelerin bir kısmını anlamadığımı düşünüyorum. Anladıklarım ise beni etkilemeye yetti. Kitap, sonuna doğru daha heyecanlı ve daha ilgi çekici hale geliyor.
Son olarak kitabı önerir miyim? Jurgen, herkese önereceğim bir kitap değil ya da birisi sorduğunda emin bir şekilde evet okumalısın da diyemem ama kendim okuduğum için mutluyum.