Aile Çay Bahçesi
2021 20. kitabı
İlk defa Yekta Kopan okudum ve tanışmak için güzel bir kitap. ‘Aile Çay Bahçesi’ herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir kitap. Kitap ailemizin bizi ne kadar yaralayabileceğini sadece bir dille anlatıyor. Ah o kapanmak bilmez çocukluk yaralarımız... Geçti deriz ama derinden ince ince kanar durur. Müzeyyen de tam böyle işte. Küçük yaşta annesini kaybetmiş ve bunun için kardeşini suçluyor. Babası ise annesini aldatan ve sürekli başka kadınlarla ilgilenen bir adam. Bütün bu yaşananlar Müzeyyin’in içinde kızgın bir ateş gibi yıllardır yakıyor onu. Nefret ediyor ailesinden en çok da kardeşinden. Müzeyyen’in bunalımını o içinde bulunduğu depresif ruh halini okumayı sevdim. Kardeşine olan nefreti ve öfkesini ise anlayamadım. Kardeşini yok sayması onu umursamamasına kızdım çünkü o da daha küçücük bebekti o da annesini kaybetti. Kardeşi Çiğdem ister miydi sanki annesi ölsün? Ablası olarak onu böyle yalnız bırakmasına çok kızdım. Babalarına ise sonunda hak ettiğini bulmuş dedim. Kısacası Aile Çay Bahçesi önerebileceğim bir kitap oldu. Herkese okumasını tavsiye ederim.
Aile Çay BahçesiYekta Kopan · Can Yayınları · 20182,535 okunma