Aelin son intikamı için geliyor.
2021 63. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 08:57
MÜKEMMELDİ! Kesinlikle mükemmeldi. Bu seriyi bu kadar uzun süre okumayı reddetmiş olduğuma inanamıyorum. En sevdiğim seriler arasına girdi bile. Yazarın önceki kitaplarda bize verdiği bazı şeyler vardı ve ben bunlar niye var diye sorgulamıştım, çok gereksiz gelmişti. Bu kitapta bizim gereksiz gördüğümüz onca ayrıntı anlam kazandı. Böyle tüm serinin uyum içinde olduğu seriler çok kaliteli geliyor bana. İlk 2 kitapta "Suikastçı Celaena Sardothien"i okumuştuk. 3 ve 4. kitaplarda ise "İntikam arayan prenses"i okuduk. Bir sonraki kitaplar da muhtemelen "Kraliçe Aelin Galathynius"u konu alacak. Yeni gelen birkaç ana karakter var: Elide, Lysandra, Nesryn ve Lorcan. Özellikle Nesryn ve Lysandra'yı çok sevdim ben. Kitabın başlarında çoğunlukla Arobynn ve Aedion'la ilgileniyoruz. Arobynn karakterini ben çoğu kişinin aksine beğendim. Düşünce yapısı falan ilginçti. Manon ve Asterin aracılığıyla cadıların iç yüzlerini ve sosyal yapısını daha da iyi anlıyoruz. Elide'le olan bölümler de çok keyifliydi. Chaol'a bu kitapta çok sinir olsam da Nesryn'le iyi bir ikili oldular gibi. SPOILER Sadece şey çok aklıma takıldı. Dorian kral olur olmaz direkt fethedilen tüm krallıkları özgürlüğüne kavuşturdu. Bir anda ülkenin 4/5'ünü elden çıkarmak biraz garip geldi bana. Onca yıl başka devletin himayesinde kalınınca sınırlar bulanıklaşır ve birden bu sınırların değişmesi halk için zorlu bir süreç olabilir. Yavaş yavaş yapılmalıydı bence.
Gölgeler KraliçesiSarah J. Maas · Dex Yayınları · 20182,301 okunma