·190 syf.····Okunma: 02 Mayıs 2021 14:46 Valeria Luiselli’e ait okuduğum ikinci roman “Dişlerimin Hikayesi”. Meksida güvenlik görevlisi olan Gustavo Sanchez Sanchez’in oldukça değişik hayet öyküsünü anlatıyor kitap bize. Güvenlik görevlisi işinden müzayedeciliğe geçiş yapan Gustavo’nun kariyeri ve müzayedelerine konuk oluyoruz.
Açıkçası kitabı okuduktan çok az süre geçmesine rağmen aklımda çok bir şey kalmamış durumda. Okurken kendisini oldukça rahat olarak okutan bir roman olmasına karşın, etkileyicilik hususunda oldukça vasat diyebilirim. Evet enteresan bir hikaye okuyorsunuz fakat baş karakterin yolculuğunda atlanan, havada kalan durumlar mevcut. Kitabı bitirdiğinizde birisinin size anlattığı ilginç bir hikaye hissini alıyorsunuz fakat 1 hafta sonra birisine anlatmak istediğinizde aslında anlatılan hikanin o kadar da size ilginç gelmediğini ve birisine anlatıp zaman kaybetmek istemiyosunuz. Luiselli’nin “Kayıp Çocuk Arşivi” kitabını oldukça beğenmiştim ama “Dişlerimin Hikayesi” bana diğer kitaba göre oldukça vasat geldi.
İyi okumalar.