"Hayat yaralarının gösterilmesini vazife olarak gören bir yazar"
2021 18. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2021 00:23
Sanırım en sevdiğim yazar Sabahattin Ali.Bu en sevdiğim,etkilendiğim hikaye kitabı oldu diğerleri arasında.Bu yüzden yazıyorum zaten;) Herkes ömründe bir defa bile olsa bence Sabahattin Ali okumalı. Toplumcu gerçekçi deyince hepimizin aklına(en azından benim) Sabahattin Ali gelir.Kendisi hayatın gerçekliğini,acımasızlığını,fakir-zengin,işçi,amele ,ağa gibi birçok sınıfı,toplumsal çatışmayı hem maddi hem manevi,ruhsal boyutuyla o kadar güzel ele alıyor(en güzel ele alan sayılı yazarlardan); bunu kimi zaman masal yoluyla kimi zaman üstü kapalı ve çoğunlukla da tüm çıplaklığıyla gerçeği aktarıyor bize ve bunu yaparken her hikâyede durup hikâye üzerinde düşünüyor insan,farklı bakış açıları kazanırken hayatın gerçek boyutunu ,insanın ne kadar vahşileșebileceğini,menfaat uğruna neler yapabileceğini ve daha neler neler görüyorsunuz. En sevdiğim hikâye hangisi oldu bilmiyorum ama hepsinde üzüldüm,son hep acı.Sabahattin Ali nin bir tane bile mutlu sonla biten hikayesi aklıma gelmiyor elbet vardır ama hep ACI ön planda,hakkı yenilen insanlar,canına beş kuruş değer verilmeyen insanlar,ezilen,sömürülen,kandırılan halklar...kısaca toplumun her kesiminden insanın çatışmasını görüyorsunuz... "Ben ,içimde dayanılmaz bir acı ile önüme çıkacak bütün insanları yakalarından tutup oraya götürmek arzusuyla ,artık uyumaya hazırlanan şehrin ortasına doğru koşuyordum" Sabahattin Ali
Kağnı - SesSabahattin Ali · Ayrıntı Yayınları · 20192,622 okunma