Puan vermedi·270 syf.··Beğendi
···Okunma: 30 Nisan 2021 03:12 🪴🪴
Hemdem; samimi dost, yakın arkadaş anlamına geliyor ve dilimize Farsça’dan geçmiş.
Birlikte manasındaki ‘hem’ kelimesi ile nefes manasındaki ‘dem’ kelimesinin birleşiminden oluşmuştur. Ve sevgili yazarım kendisine hemdem olarak Feride’yi seçmiş.
Sevgili yazarımız birisi ile konuşmaya karar verir ve diyor ki neden bu içimdeki ses olmasın. İçindeki sese Feride ismini veriyor ve başlıyorlar konuşmaya. Feride onun bazen iş arkadaşı, bazen eşi, bazen yakın arkadaşı, bazen ise sevgilisi oluyor. Bazen Feride yazara yol gösterirken bazen de yazar Feride’ye yol gösteriyor. Öyle güzel konulara değinmiş ki, normal günlük gibi duran ama umursamadığımız konulara bile öyle güzel bir bakış açısı ile değinmiş ki insan durup düşünüyor. Acaba diyor konuştuğu Feride mi yoksa ben miyim? Bu meseleyi ona mı anlatıp öğretmek istemiş yoksa bana mı? Sıkmayan bilakis sizinle konuşuyormuş gibi duru bir dili ve üslubu var. Normal şartlarda kötü dediğimiz olaylara bile öyle güzel bakıyor ki, insan ne kadar güzel, güzel bakan güzel görür işte deyi veriyor. Ve en güzeli de ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin diyor sevgili yazarım her şeyin doğru bir zamanı vardır.
Kitabı okurken öyle çok altını çizdiğim ve not al diye işaret bıraktığım yer oldu ki elimden gelse hepsini de buraya yazardım. Ve okuyup kitaplığa kaldırdığım kitaplardan değil de her daim elimi uzatıp da açıp açıp okuyacağım bir kitap olarak kitaplığıma bırakıyorum ve diyorum ki alın okuyun, okutun. Böyle eserler okumaya ve bazı konularda artık uyanmaya ve bazı konularda ise bakış açılarımızı değiştirmemizin zamanı geldi de geçiyor bile.. Böyle kıymetli yazarları ve eserleri tanımak beni çok mutlu ediyor.