Kumarbaz
2021 15. kitabı
Ve işte büyük yazar Dostoyevski... Kumarbaz adlı eserini mali durumunun kötü olması sebebiyle 25 günde tamamlamış usta yazar. (Bu bilgiyi vermeyince kürek cezasına çarptrılıyormuşsunuz aman dikkat ;)) Aslında bu kadar kısa bir sürede bu kadar derinlkli bir eser vermesi onun çağının aşkın bir yazar olduğu net bir şekilde ifade ediyor bize... Her yönden aşk, ihtiras, tutku kavramlarını kitabındaki karakterlerle o kadar özdeşleştirip betimliyor ki hayran olmamak elde değil. Her karakter kolay yoldan para kazanmak ve aynı zamanda bir saygınlık kazanmak istiyor ama bunlar için çaba sarfetmeyip başta da dediğim gibi kolay yoldan olmasını istiyorlar bunların olmasını sağlayacak şey ise tabi “Kumar” ve “Miras”... Bide bunlara Rus , Fransız, İngiliz ve Alman kültür ve tarzlarının karşılaştırılması da eklenince oldukça güzel bir eser çıkıyor karşımıza. Kitabın çevrimi oldukça güzel yalnız bazı yerlerinde Rusça cümlelere yer verildiğinden anlamak biraz sıkıntılı oluyor ama dediğim gibi keyifle okunacak bir eser. Keyifli okumalar. Kumarbaz Fyodor Dostoyevski
KumarbazFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202388,7bin okunma