1984
2021 58. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2021 10:11
Geç okumuş olduğum için üzgün olduğum bir kitap oldu #1984 Neden bu kadar bekletmişim diye kendime çok kızıyorum. Konusu, kurgusu ile beni etkileyen kitaplar arasında yerini aldı. Eğer aranızda hala benim gibi bekletenler varsa hiç bekletmeden hemen alsın okusun. Belki kitabın birçok farklı baskısı var ama ben tercihimi @nihll_ckkitap tavsiyesi ile @altinkitaplar 'dan kullandım ve memnun kaldım. Aslında aklımda sizlere birkaç alıntı bırakıp gitmek vardı. Çünkü bakıyorum çoğu insan okumuş ve herkesin kitap hakkında bayağı bir bilgisi var. Ama birkaç cümle yazmadan gitmek istemedim. Kitap çok farklı bir yerden bahsediyor. Kimse kendi için yaşamıyor. İktidarın yönlendirmesiyle, dayatmasıyla ve zoruyla yaşamaya çalıştığınız bir yerdesiniz. Özgürlük denen bir kavram tamamen yok olmuş durumda. Konuşmak, düşünmek, yemek yemek gibi en basit eylemler bile kontrol altında. Tele-ekranlar aracılığıyla her anınız izleniyor ve yanlış bir hareketinizde yaptırımlar uygulanıyor. İktidara ters tek bir sözcük bile affedilemez boyutta oluyor ve cezası ise çok kötü bir şekilde ödetiliyor. Aslında yazılacak, konuşulacak çok şey var. Kitap biraz ütopik gözükse de yer yer bazı şeyler tanıdık geldi gibi hissettim. En iyisi siz okuyun ve kararı kendiniz verin. @nihllck_kitap 1984 George Orwell
1984George Orwell · Altın Kitaplar · 2021200,1bin okunma