·456 syf.····Okunma: 07 Mayıs 2021 23:09 Öncelikle üzülerek de olsa söylemem gerekirse kitabın başı beni kendine çekemedi. İlk 150 sayfayı okumak için kendime sürekli bunun bir Riordan kitabı olduğunu, zamanla kendini toplayacağını ya da en kötü bir sonraki kitapta böyle bir şey olmayacağını söylemem gerekti. Böyle yapmasam yarım bırakma ihtimalim vard. Nedenini bilmiyorum yani kötü değildi ama beklediğim bu değildi diyelim. Neyse ki 200. sayfalardan itibaren açıldı sonrasında ise zaten 1 gün içinde geri kalanı da bitti. Böyle söyleyince kitap kötü gibi anlaşılmasın problem bende de olabilir.
Bu kadar kötü şey söyledikten sonra sonunda iyi şeylerin bir kısmından bahsetmeye geçelim. İlk olarak kitaplar ilerledikçe Apollon'un düşüncelerini oturtması ve sayfalarda ilerledikçe daha az sinir bozucu olması harika bir şey. Sonunda kendini yeni hayatına adapte etmeye başlıyor. Bunun dışında Leo'yu ve Thalia'yı görünce ne kadar mutlu olduğumu tahmin edemezsiniz. İkisi de oldukça sevdiğim karakterler ve bir kez daha buluşmak oldukça hoş bir deneyimdi. Kalipso'ya bir şeyler demem gerekirse ona karşı bir sorunum, antipatim yok ancak yine de çok sevdiğim bir karakter değil. Onu da görmek oldukça güzeldi tabii.
Bu kitapta neler olduğundan da kısaca bahsetmem gerekirse Apollon hala kahinlerle uğraşmaya devam ediyor. İlk kitabın sonunda Apollon'un yanından ayrılan Meg onun yanına geri dönüyor. Ve kitap boyunca aslında eskiden zarar vermiş olduğu, bazı problemler yaşadığı kişiler ile uğraşıyor.
Şöyle bir şey söylemem gerekiyor ki bu serinin en güzel yönlerinden biri bölüm başlarına yazılmış haikular. Aşırı hoşlar ve seriye bambaşka bir hava katıyor.
Bu kitapta da yine akıcı, esprili ve bu anlatışın altında birçok şey öğretmeye çalışan bir anlatım vardı. Riordan'ın kitaplarının en iyi yönü kesinlikle toplumun her kesiminden karakterlere yer vererek insanlara saygı duymayı öğretiyor olması. Bu kitapta da bunu çok rahat bir şekilde görüyorduk. Yani kısaca aslında klasik Riordan anlatışı diyebilir miyiz? Kesinlikle!
Kitabın sonunda ise bize yeni kitapta eşlik edecek kişi geldiğinde minik bir çığlık atmış olabilirim... İkinci seride yeterince değer görmedi. Çok fazla arka planda kaldı. Umarım bu kitapta bu telafi edilebilir. Üçüncü kitaba başlamaya da korkuyorum aslında. Oldukça yüklü bir miktarda spoiler yedim ve bu beni aşırı üzüyor. Ben bu kitabı da dediğim tüm eleştirilere rağmen oldukça sevdim :)
Son kitabın da bir an önce çevirilmesi dileğiyle...
İyi okumalarr!!