·320 syf.··Beğendi
···Okunma: 09 Mayıs 2021 00:52 Halkın egemenliğini hiçe sayarak, onlara koşulsuz sahip olabileceklerini düşünen güç sahiplerinin, herşeylerini aldıktan sonra geriye açlık, sefalet ve alabildiğine yoksulluk bırakarak emekçilere sırtını döndüğü bir devlet düzenine karşı ortaya konan sosyalist yaklaşımların kan, ter ve gözyaşıyla sulanmış, çiviyle yazılmışcasına da sivri ve ısıran bir dille, vurucu bir distopyası Demir Ökçe.
Bu romanın, Jack London’ın sonraları yazacağı Martin Eden’ın bir kısmına ve daha başka yazarların çok sonraları benzer sosyalist göndermelerle dünya edebiyatına kazandıracağı farklı distopyalarına da ilham kaynağı olduğunu belirtmek gerek.
Roman; anlatıcı kurgusu, biçimi, dönemi ve tabi ki akıcılığı itibariyle Jack London’ın es geçilmemesi gereken önemli politik eserlerinden.