fdc

@ftmdrsn
2021 18. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2021 12:24
“Hiç zamanım yok. Zaman hiç geçmiyor. Nasıl geçti onca yıl ! O zamanda yetişemem. Çok az zamanım kaldı. Bana zaman ayırabilir misin? “ Hayatımız boyunca bir çok kez kurduğumuz ya da düşündüğümüz cümleler bunlar. Peki ya dilimizden düşürmediğimiz “Zamanın“ ne kadar farkındayız? Nedir bu zaman ? Hiç üzerinde düşünebildik mi ? Zamanımızı nasıl değerlendiriyoruz, ona hakkını verebiliyor muyuz ? Durdurmak da mümkün değil. Evet aynen bir dere gibi akıp gidiyor. Benim neslim yine şanslı, biz zamanı sokaklarda oyun oynayarak geçirdik ve büyüdük. Keyfine vardık bir nebze küçüklüğümüzün. Şimdi bu zamana doğan insanlar bunun farkında bile değiller. Sıkıştırılmış hayatların içinde nefes aldıklarını zannediyorlar ve biz “zamana ayak uydurarak” evriliyoruz. Kenan Doğulu’nun dediği gibi; Tutamıyorum zamanı” evet öyle ama zamanı yaşamayı öğrenebilir ve daha anlamlı hale getirebiliriz. Kitapta; bu anlatmaya çalıştığım durumun çok tatlı bir kurgusu var. Net mesajlar, samimi ve akıcı bir dil ve güzel bir kurgu. Zaman, hepimizi ilgilendirdiği için herkesin fırsat buldukça bu kitaba şans vermesini öneririm.
MomoMichael Ende · Pegasus Yayınları · 201782,4bin okunma