2021 23. kitabı
Kitabı çok sevdim kitabın gerçek bir hikaye olması da ayrı bir güzel önce oyun terapisi tam olarak ne olduğuna baktım bu kavramı daha önce duymuştum oyun terapisi 2buçuk yaşından 12 yaşına kadar uygulanabilen kardeş kıskançlığı yeme bozuklukları vb birçok konuda yapılan başarı ihtimali yüksek bir piskoterapi çeşidi imiş terapinin adından da anlaşılacağı üzere bir odada belli başlı oyuncakların olduğu ve çocuğun bu odada istediği gibi oynamasına olanak sağlayarak onun bu oyuncakları oynayarak duygularını ifade etmesi beklenir zorla değil kendi istediği için umarım bu bilgiler doğrudur araştırmama göre böyle şimdi konuya gelecek olursak dibs adındaki bir çocuk vardır annesi ona birçok bilgi öğretmiştir okulda da birçok şey öğrenmiştir ama konuşmaz öğrendiğine dair bir iz vermez okulda da hep diğer çocuklardan uzak durur aynı davranışlarını dergiler ve yanına kimseyi yanaştirmaz saldırgandir biraz okul piskoloğu yardımcı olamaz ve dibs hakkında ailesi onun engelli olduğunu düşünü zihinsel engelli bir çocuk ve ailesine başka bir piskolog yönlendirilir yani yazarımız o oyun terapisi önerir ve bunu aileye söyleyi aile kabul eder ve her perşembe dibs kendi ifadesi ile bayan Anin yanına oyun terapisi seanslarına gider işte dibs yolculuğu başlar onun duygularına tanık olacaksınız bu kitapta ah dibs aslında sen engelli değildin farklı bir şeydi bu severek okuyacağınızi düşünüyorum eğer buraya kadar okuduysaniz tahammülünüz için teşekkür ederim
Psikoloji
Benliğini Arayan ÇocukVirginia M. Axline · Panama Yayınları · 20183,941 okunma