2021 30. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 11:04
Inilti.. Akıl Hastalarının Yazdığı Şiirler. Bedia Tuncer'in 1961-1964 yılları arasında Bakırköy Akıl ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde personelleri yetiştirme amacıyla görevlendirilirken oradaki hastaları yakından tanımak istemesi ile onların şiir, yazı ile hislerini dile getirme kabiliyetini fark ederek onlara kağıt kalem vererek yazdıkları şiiri kitaba dönüştürüyor. Gerçek yaşamların <<Deli>> 'lerin üzerlerine bıraktığı yaralar ve bu yaralar ile yazılmış şiirler. Her bir şiirin kendisi ayrı bir yaşam kokarken ( burada eleştirimi okuyuculara yapmak istiyorum) aldığım bir kaç alıntıyı farklı yöne çekerek gerek siyasete, gerek feministliğe bağlayarak saçmalamış bulundular. Burada aldığım alıntıların alt kısmına dikkat ederseniz eğer (sizin tabirinizle hastaların) protokol numaraları ve isimleri mevcuttur. Benim yapmak istediğim şey hemen hemen her "hastaya ait" şiirlerden birer alıntı yapıp onların varlığını korumaktır. Kitaba dönecek olursak.. Eleştiri yapacağım bir kitap değil. Dediğim gibi yaşanmışlık, duygu, düşünce ve dahasını içeriyor.. Bu kitaba/yaşanmışlığa saygım sonsuzdur. Nîşe= Kitabın PDF'i elimde mevcuttur. Isteyen olursa yollayabilirim.
İniltiKolektif · Matbaa Teknisyenleri Basımevi · 19641,576 okunma