Bir gelecek düşünün, herkesin mutlu olduğu, aynı düşündüğü, kimsenin hiçbir şeyi sorgulamadığı, endişe etmediği, kimsenin hiçbir şeye üzülmediği, insanların istedikleri herşeye sahip olduğu, yani gerçekten herkesin mutlu olduğu bir gelecek. Peki bu nasıl olabilir?
Londra Kuluçka ve Şartlandırma Merkezi’nde kavonazda üretilen ve mutlu olmak için şartlandırılarak büyütülen insanlar ile yaratılmış yapay bir dünya. Aldous Huxley’in ütopyası. Nasıl bir öngörü 1932 yılında bir insana böyle bir kitap yazdırır bilmiyorum.
Henry Ford’un otomativ fabrikasında taşıyıcı üretim makinesini kullanmaya başlamasıyla endüstri üretiminde çok büyük bir devrim olmuş ve yazar Ford’dan sonrasını bu şekilde hayal etmiş. Ama kendisi de şaşırmış sonrasında: “O zamanlar bunu gelecekte altı yüzyıl sonraya atmıştım. Bugün tek bir yüzyıl içerisinde bütün bu dehşet üzerimize çökebilecek gibi görünmektedir.” demiş.
Peki öyleyse soruyorum size? Herşeyin ulaşılabilir olduğu bir dünyada gerçek mutluluk olur mu?
Cesur Yeni Dünya, kitap kulübümüzün 2.kitabıydı ve çok keyifli bir canlı yayın yaptık. Siz de eğer katılmak isterseniz Instagram’dan mesaj atabilirsiniz. Genel olarak okuması zor bir kitap olsa da verdiği mesajlar çarpıcıydı. Bilim-Kurgu türünde okumayı sevenlere tavsiyemdir.
Bu arada kitaba kesinlikle baştaki sunuş ve önsöz kısımlarını okumadan başlayın