2021 8. kitabı
Hepimiz bazen derslerimizde çok iyi olmayabiliriz. Bizi asıl yükseklere çıkaran kimi için matematik kimi için şarkı söylemek. Yetenekli olmak ayrıcalıktır. Derslerde başarılı olmakta öyle midir? Bence öyledir. Matematik yapmak yetenektir aslında. Tıpkı fevkalade bir şekilde satranç oynamakta. Satranç biraz daha farklıdır. Neden mi? Oyun içerisinde ki o rekabet, heyecan, taşlarla yapılan entrikalar... Hatta bana sorarsanız tiyatro bile içeriyor. Rakibiniz telaşlı olduğunuzu veya kaybedeceğinizi düşünmemeniz için mutlaka her oyuncu rol yapmayı denemiştir. Peki yetenek doğuştan mıdır? Elbette doğuştan olan bir yenetek vardır. Lakin kitapda ki karakterimiz Dr. B. nasıl satrançda dünya şampiyonunu yenecek kadar iyi olduğunu anlatıyor. Elbette rekabet dozunda güzel. Hele bide kendinizle rekabet içine girerseniz dikkatli olun :) Stefan Zweig anlatmaya gerek yoktur herhalde mükemmel bir yazar kesinlikle okuyun.
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020279,1bin okunma
Bu kitabın satrançla alakası yok ki! Ruhun mengenede sıkışırken ki çığlığı anlatıyor? Okul 1.liği olan biri olarak yazıyorum.
Umut Fırat Yanı
Bence var yorumumu okudun mu bilemem. Hatta okul 1.si olmanı söylemende ki amaç bile kitapta yer alıyor :)
Güzel yorum, bu arada the queens gambiti dizisini öneririm Netflix de yayınlanan 8 bölümlük kısa bir satranç dizisi. kitabın üstüne iyi gider .
Umut Fırat Yanı
Çıktığı gibi izledim 🤭ama öyle çıkmasını beklediğim için değil izlemedik dizi bırakmamıştım 🤭