Puan vermedi·240 syf.····Okunma: 12 Mayıs 2021 18:06 2021 kitap dünyam okuma maratonunda Telegram grubumuzda oylama ile seçilen kitabı bu ay 213 kişi ile beraber okuyup yorumluyoruz. Benim için ilginç bir deneyim oldu bu kitap. Bir kısmını çok çok severken bir kısmına anlam veremediğim bir sürü yerin altını çizip not aldığım bir kitap oldu. Dili ne kadar akıcı ve sadeymiş gibi gözükse de ilk bakışta aslında tam tersi durup üzerinde düşünülecek , konuşulacak bir sürü kısım vardı aslında.
Konusu maddi durumu iyi olan ve bazı felsefi görüşlere sahip agusto adında bir adamın bir gün tesadüfen eugenia adında genç bir piyano öğretmenini görüp aşık olması ile başlıyor. Hayatında ve yaşadığı her şeyi bir sis tabakasıymış gibi agusto için yaşadığı tüm olaylar gittikçe daha da anlasılmaz şeyler olmaya başlıyor. Genel olarak bakıldığı zaman kitap her ne kadar agusto ve Eugenia arasında geçen aşkmış gibi görünse de aslında çok daha derinlikli bir konu.
Yazarın “Nivola” olarak adlandırdığı eseri ilginç ve düşündürücü bir önsözle başlıyor. Zaten o kısmı okuduğunuz anda aslında çokta normal olmayan bir kitap okuyacağınızı anlıyorsunuz. Başlarda gayet normal bir aşk romanı okuyormuş gibi düşünseniz de belirli bir yerden sonra kendinizi felsefi düşünceler, ilginç monologlar içinde buluyorsunuz.
Hayatı, varoluş amacımızı, kadın- erkek ilişkilerini, evliliği, bir evlilikte çocuk olmasının ya da olmamasının nelere sebep olduğunu ve daha bir sürü şeyi çok güzel bir şekilde anlatan anlatırken güldüren aynı zamanda bol bol düşündüren akıcı ve en önemlisi betimleme sevmeyen kitap okurları işin bulunmaz bir nimet.
Hele öyle bir kısmı vardı ki okurken birden bire okuru şaşırtan.. sonra ön söz geliyor aklınıza ve “ vaaaay anasınıııı !” Diyorsunuz. Uzun lafın kısası Keyifle okunabilecek üzerine saatlerce konuşulup düşünülecek oldukça ilginç ve güzel bir kitaptı.