·224 syf.····Okunma: 18 Mayıs 2021 19:18 Dünya polisiye edebiyatının mihenk taşlarından olan Agatha Christie’nin On Küçük Zenci isimli romanını okudum. Yazardan okuduğum ilk kitap olan On küçük zenci adaya tatile davet edilen on farklı kişinin bir tekerleme ile eşgüdümlü olarak öldürülmesini konu alıyor.
Seçilen tüm karakterler yaşantıları içerisinde belli ölümlere sebep olup adlı merciler tarafından cezalandırılmamış olanlar arasından bulunmuş.
Esrarengiz şekilde başlayan ölümler adada bulunanların reaksiyonları psikolojik durumlarının ne tür değişikliklere uğradığını tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiş yazar. Olayı bağlama biçimi karakterlerin özellikleri gayet ustaca işlenmiş bu kitap bir başlangıç oldu benim için geri kalan eserlerini de teker teker okuyacağım :)